Sport.be

Wielrennen

Grabsh wint, Evans leider

10.06.2009 | Daan Slingers

Bert Grabsch heeft de tijdrit van de Dauphiné gewonnen. De Duitse wereldkampioen was in Valence sneller dan Cadel Evans en David Millar. Evans neemt de leiding over van Terpstra.

Grabsch ging met de dagzege aan de haal. (foto belga)
Vandaag stond er een tijdrit tussen Bourg-les-Valence en Valence op het programma. Het waren lang onze Noorderburen die de snelste mannen in het peloton leverden. Posthuma liet na 42 km een tijd van 53:13 noteren. Zijn landgenoot Gesink deed iets later zelfs 11 seconden beter. Het rijk van de Nederlanders was over, toen Grabsch over de meet kwam. De wereldkampioen kneep maar liefst 01:43 af van de tijd van Gesink, die daarna nog zou terugvallen in het klassement. Gesink werd 11de.

Basso, die goed vertrokken was en aan de 2 tussenpunten top-3-tijden liet noteren, viel in het laatste gedeelte van de tijdrit stil. De Italiaan kon geen top-10-plaats veroveren. Vervolgens was het de beurt aan specialist Millar om een gooi te doen naar de dagzege. De Schot perste er alles uit, maar werd uiteindelijk derde. 

DUEL

Tenslotte was het uitkijken naar het gevecht tussen Contador en Evans. De twee wisten dat ze in deze tijdrit de Dauphiné niet konden winnen, maar wel verliezen. Gelukkig voor de spanning zetten beide heren een snelle tijd neer. Contador werd knap vijfde, Evans deed zelfs nog beter. De Australiër deed lang mee voor de dagwinst, maar strandde uiteindelijk op 7 seconden van winnaar Grabsch.

TROOST

Evans heeft wel één troots. Donderdag rijdt hij opnieuw in het geel rond. Terpstra had nooit de benen om zijn leidersplaats te verdedigen. De Nederlander kampte ook met pech. Hij moest zijn tijdritfiets inwisselen voor een normale wegfiets. Zijn dag in het geel werd er dus één in mineur. Hopelijk blijft deze tegenslag hem niet te lang achtervolgen, want hij moet morgen over de de Mont Ventoux geraken. Gelukkig voor hem moet de rest van het peloton ook over de legendarische berg. Dat wordt weer smullen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer