Sport.be

Wielrennen

Fédrigo laat Van De Walle vloeken

12.06.2009 | Gert-Jan Weyters

Pierrick Fédrigo heeft de zesde etappe van de Dauphiné Libéré op zijn naam geschreven. In een sprint met 2 versloeg hij Jurgen Van De Walle. De favorieten kwamen samen over de streep.

We kregen een klassiek verhaal in de zesde rit van de Dauphine Libéré. Een omvangrijke kopgroep koos het hazenpad en was vertrokken voor een lange vlucht. Twee Belgen lieten hun opmerken in de kopgroep: Van De Walle van Quick Step en Steegmans, die het hard te verduren krijgt van zijn ploeg Katusha.

Op de Col d'Izoard trok zowaar Steegmans ten aanval. Hij kreeg al gauw het gezelschap van Zberg. Steegmans kon het tempo niet volgen en zag Zberg wegrijden. Een andere Belg nam de plaats in van Steegmans. Van De Walle sloot aan bij Zberg. Even later kregen zij het gezelschap van BakGárate en Goubert. Ook Fédrigo vond de aansluiting bij de leiders.

TERUGKEER BAK

Op 2 km van de top van de Col d'Izoard moesten Bak en Zberg de anderen laten rijden. In de achtergrond liet Valverde zijn mannen het tempo bepalen. Astarloza vond dat tempo te laag en ging in zijn eentje op zoek naar de koplopers. Op de top van de beklimming had hij net iets meer dan drie minuten achterstand op het viertal voorin. Hij kwam te laat voor de ritwinst, maar hij maakte wel een minuut goed op leider Valverde.

Bak, die snel afdaalde, vond weer aansluiting bij de vier leiders. Met zijn vijven mochten ze gaan uitmaken wie met de ritwinst ging lopen.  Gárate probeerde het als eerste, maar geraakte niet weg. Daarna was het de beurt aan Van De Walle. De Belg leek te gaan winnen, maar dat was zonder Fédrigo gerekend. Hij verschalkte Van De Walle in de laatste meters. 

In de groep met favorieten probeerde Contador nog weg te geraken. Valverde stond dat niet toe. Hierdoor kwamen alle kanshebbers voor de eindoverwinning samen over de streep.  Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer