Sport.be

Wielrennen

Eisel jumpt naar ritzege in Davos

14.06.2009 | Erik Duchateau

Bernhard Eisel heeft in Davos de tweede rit van de Ronde van Zwitersland gewonnen. In de sprint van een uitgedund peloton jumpte de Oostenrijker op de meet voorbij de Duitser Gerald Ciolek.

Eisel haalde het dankzij een ultieme jump.
Rit 2 startte en eindigde in Davos. In de finale moesten de renners de klim van de Hauptstrasse (1ste cat.) en de Fraukirch (3de cat.) trotseren. Vroege vluchters Javier Aramendia, Hervé Duclos-Lassalle en Josef Benetseder vielen stil bergop en werden voorbijgesnel door Tony Martin. De Duitse belofte nam 45 seconden, maar Team Saxo Bank van leider Cancellara liet niet betijen.

Martin werd gegrepen en ook een late uitval van Jeremy Roy draaide op niets uit. Snelle mannen Cavendish en Bennati waren bergop gelost, maar er zaten nog voldoende snelle mannen in de omvangrijke groep die om de zege mocht spurten. 

Bernhard Eisel, ploegmaat van Cavendish bij Columbia, toonde zich een fractie sneller dan Gerald Ciolek (Milram). Er moest een finishfoto aan te pas komen om de winnaar aan te duiden. Oscar Freire (Rabobank) zat wat ingesloten en werd derde. Greg Van Avermaet (Silence-Lotto) was de beste Belg met een 14de plaats. 

Voor de 28-jarige Eisel, die dit jaar tweede was in Kuurne-Brussel-Kuurne, negende in de Scheldeprijs Schoten en elfde in de E3-prijs Harelbeke, was het de eerste zege van het seizoen.

Fabian Cancellara handhaafde zich probleemloos in het peloton, pakte in de eindfase zelfs nog drie bonificatieseconden en bleef vlot leider. Maandag rijdt het peloton van Davos naar Lumino in Ticino met op 60 km van de finish de zware beklimming van de Lukmanier.

Ronde van Zwitserland - Uitslag 2de rit
1. Bernhard Eisel (Oos/Team Columbia-High Road) de 149,8 km in 3u36:54 (gem: 41,438 km/u)
2. Gerald Ciolek (Dui)
3. Oscar Freire (Spa)
4. Francesco Gavazzi (Ita);
5. José Joaquin Rojas (Spa);
6. Xavier Florencio (Spa);
7. Andreas Dietziker (Zwi);
8. Lloyd Mondory (Fra);
9. Enrico Gasparotto (Ita);
10. Daniel Moreno (Spa);

Ronde van Zwisterland - Algemene stand
1. Fabian Cancellara (Zwi/Team Saxo Bank) 3u46:12
2. Roman Kreuziger (Tsj) 0:22
3. Andreas Klöden (Dui) 0:25
4. George Hincapie (VSt) 0:27;
5. Toni Martin (Dui) 0:34;
6. Kim Kirchen (Lux);
7. Maxime Monfort 0:35;
8. Gustav Erik Larsson (Zwe) 0:36;
9. Rui Costa (Por) 0:38;
10. Bernhard Eisel (Oos) 0:39;Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer