Sport.be

Wielrennen

Cavendish ook snel op Zwitserse wegen

15.06.2009 | Erik Duchateau

De Brit Mark Cavendish (Team Columbia) heeft de derde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. In een massasprint versloeg hij de Oscar Freire en Thor Hushovd. Greg Van Avermaet werd 6de.

Cavendish is alweer de snelste. (foto belga)

De Lukmanierpass lag te ver van de finish in Ticino verwijderd om een massaspurt te kunnen verhinderen. Daar passeerden Samuel Dumoulin, Marlon Perez, Enrico Gasparotto en William Frischkorn met een voorsprong die nog 3:20 groot was en die aan de voet met 6:10 zijn maximum bereikt had.

De vier waren vroeg na de start in Davos weggereden. In de snelle en gevaarlijke afdaling maakte het peloton nog weinig tijd goed, maar eens die achter de rug lag, stond het snel vast dat de vier vochten voor een vergeefse zaak, hoe hard Gasparotto ook zijn best deed om er de moed en de vaart in te houden.

Op vier km van de finish en nadat Frischkorn al voeling verloren had, zette Perez nog een wanhoopspoging op en werden Gasparotto en Dumoulin ingelopen. Toen de Colombiaan als laatste van de vroege vluchters ingelopen was, waagde Ryder Hesjedal zijn kans. Maar ook hij vocht tevergeefs tegen de overmacht, want de trein van Team Columbia-High Road stond al op de rails.
 
Liefst vijf teamgenoten bevonden zich voor Cavendish die Bennati en Freire in het wiel had. Als een slang moest iedereen zich door de laatste bochten wringen en uit de laatste kwam Thor Hushovd in de lichtjes bergop lopende weg als een speer naar voren. Maar Mark Cavendish reageerde gevat en terwijl Hushovd stilviel, liet hij zich door niemand meer bedreigen. Oscar Freire geraakte zelfs niet aan het wiel van de man van het eiland Man.

Hushovd werd uitiendelijk tweede, Freire derde. Greg Van Avermaet finishte als zesde. De Zwitser Fabian Cancellara (Team Saxo Bank) werd tiende en blijft leider.
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer