Sport.be

Wielrennen

Cancellara laat landgenoten vieren

21.06.2009 | Daan Slingers

Fabian Cancellara (Team Saxo Bank) heeft zondag de 73ste editie van de Ronde van Zwitserland (ProTour) op zijn naam geschreven.

Cancellara pakt de eindzege in eigen land. (foto belga)

Fabian Cancellara onttroonde dankzij winst in de afsluitende tijdrit de Sloveen Tadej Valjavec (AG2R-La Mondiale). De 28-jarige Zwitser legde de 38,5 km in Bern af in 45:59 en pakte daarmee de ritzege voor de Duitser Tony Martin (Columbia-High Road) en de Nederlander Thomas Dekker (Silence-Lotto).

In de eindstand heeft Cancellara een voorsprong van 2:02 op Tony Martin en van 2:24 op de Tsjech Roman Kreuziger. Valjavec verloor bijna vier minuten, zodat hij in het klassement nog naar de zevende plaats tuimelde.

Maxime Monfort kon geen plaatsen goed maken in de tijdrit en is tiende in de eindstand. In de tijdrit was hij 26ste, op 3:00. Beste Belg was Francis De Greef, met een achttiende plaats op 2:43.

Voor Montfort is het nu bang afwachten of hij maandag van de ploegleiding van Columbia-High Road te horen krijgt of hij mee mag naar de Tour. "Een moeilijke beslissing", aldus ploegleider Valerio Piva.

"We hebben hier zes van de negen ritten gewonnen met vier verschillende renners. Dat maakt dat we voor een zware beslissing staan. We kunnen slechts negen renners selecteren, we hebben er meer die in topvorm verkeren en we zullen altijd jongens moeten ontgoochelen. Probleem voor Monfort is ook dat we moeten zoeken naar een evenwicht in een ploeg die voor twee objectieven gaat: ritzeges met Cavendish en eindklassement met Kirchen."
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer