Sport.be

Wielrennen

Cavendish wint protestmars

14.07.2009 | Willem Bruyndonx

Mark Cavendish heeft de tiende rit van de Tour gewonnen. Het werd een protestrit omdat de renners geen oortjes mochten dragen van de organisatie. Nocentini blijft in het geel.

Mark Cavendish pakte al zijn zevende Tourzege. (foto belga)Veel commotie rond het oortjesverbod voor de start, maar uiteindelijk haalde de Tourjury zijn slag thuis en startten alle ploegen zonder. Uitgesloten worden wilde niemand.

Kort na het startschot kwam de klassieke vlucht van de dag tot stand: 3 Fransen -Hupond, Vaugrenard en Dumoulin- wilden zich laten zien op hun nationale feestdag, de Rus Ignatiev volgde in hun spoor.

Geen enkele vluchter vormde een bedreiging voor het klassement, de etappe zat volledig op slot met AG2R dat de kloof in het peloton onder controle hield. Echt gekoerst werd er niet. Het gemiddelde lag rond de 38 kilometer per uur.

Pas op 25 kilometer van de meet ging het tempo onder impuls van de sprintersploegen in de achtervolging echt de hoogte in. De vier vooraan bleven zich erg kranig verdedigen, voor Ignatiev, die heel de dag niet had gereden, liet een sterke indruk.

Op 2 kilometer werden de vier toch ingelopen. In de massasprint was Mark Cavendish duidelijk de beste. Thor Hushovd werd tweede, Tyler Farrar derde. Voor Cav al de derde Tourzege dit jaar. Nocentini blijft in het geel.

Herbeleef, rituitslag en klassementen

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer