Sport.be

Wielrennen

De grote Cavendish-show, deel 4

15.07.2009 | Willem Bruyndonx

Mark Cavendish heeft zijn vierde overwinning in deze Tour te pakken. Hij klopte in de elfde rit Farrar en Hutarovich in de sprint en heist zich terug in het groen. Johan Vansummeren kleurde de rit met een lange ontsnapping.

Cavendish wint rit 11 en pakt de groene trui terug over van Thor Hushovd. (foto belga)


Noors kampioen Kurt-Asle Arvesen was er na zijn val van gisteren niet meer bij in de elfde etappe, de oortjes weer wel. Tussen Vatan en Saint-Fargeau lagen 192 km te wachten met daarin twee colletjes van vierde categorie. Opnieuw een rit voor de sprinters en de jagers op de groene trui dus.

Omdat er gisteren enkel de laatste 40 km gekoerst werd, nam de rit zoals verwacht een vliegende start, met 49 km afgelegd in het eerste wedstrijduur. Daarnaast was het ook chaos troef met tal van valpartijen, met daarbij onder andere de jarige Sébastien Rosseler en Christian Vande Velde, en obstakels op de weg. 

Johan Vansummeren (Silence-Lotto) en Sapa (Lampre) forceerden de eerste en meteen ook goede ontsnapping na 25 km. Het duo zou meer dan 150 km alleen op kop blijven met een maximum voorsprong van een dikke vier minuten. 

In het peloton controleerden vooral AG2R en Team Columbia de zaak en zorgden ervoor dat de kloof met de koplopers lange tijd rond de drie minuten bleef schommelen. Daarmee leek de rit van vandaag sterk op die van gisteren, alleen lag het tempo deze keer een stuk hoger. 

Pas op 5 km van de meet werden Vansummeren en Sapa ingelopen door het peloton. De trein van Team Columbia liet niemand meer ontsnappen en Mark Cavendish rondde het werk van de ploeg perfect af in het laatste hellende stuk. Farrar en Hutarovich kwamen dichtbij, maar moesten toch weer hun meerdere erkennen in de Brit, die bovendien terug de groene trui overneemt van Thor Hushovd.

Rinaldo Nocentini blijft leider. Johan Vansummeren hield de prijs van de strijdlust over aan zijn lange ontsnapping.

Herbeleef, rituitslag en klassementen
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer