Sport.be

Wielrennen

Zesde symfonie van Cavendish

26.07.2009 | Willem Bruyndonx

Mark Cavendish reed met ongeziene overmacht naar zijn zesde ritzege op de Champs Elysées. De Tour zit erop, Alberto Contador kon in de slotrit volop genieten van zijn gele trui.

Mark Cavendish en Mark Renshaw juichen. (foto belga)

De laatste rit in de Tour eerbiedigt tradities. Het peloton loopt rustig aan, de gele trui en zijn ploegmaats nippen aan een glaasje champagne, een aantal renners neemt de tijd voor een gekkigheidje...

Om pas in volle finale te ontwaken uit die roes en vol gas te geven op de Champs-Elysées, met een majestueuze massasprint als orgelpunt van 3 weken afzien. Iedereen hoopte op een sprintduel tussen groene trui Thor Hushovd en Mark Cavendish, die met 5 etappezeges al bewezen had dat hij de snelste was.

Een groepje van 7 renners, met daarbij onder meer Carlos Barredo en Fabian Wegmann, mocht zich op het lokale parcours uitleven, maar werd in de laatste van 8 rondes teruggepakt. De voorbereiding op de massasprint kon beginnen. Ditmaal rolde Garmin het meest met de spierballen in de slotkilometers, maar onder de rode vod meldde George Hincapie zich voor Team Columbia.

Daarna waren Mark Renshaw en Mark Cavendish aan de beurt. De twee sprintten de concurrentie op grote afstand, Cav maakte het weergaloos af en pakte zijn zesde ritzege in deze Tour. Renshaw was tweede, Tyler Farrar derde. 

In de buik van het peloton reed Alberto Contador met de armen omhoog over de streep. De Spanjaard pakte oververdiend zijn tweede eindzege in de Tour. Op het podium wordt hij vergezeld door Andy Schleck (tweede) en Lance Armstrong (derde). De bolletjestrui was voor Franco Pellizotti, het groen voor Thor Hushovd en het wit voor Andy Schleck.

Herbeleef, rituitslag en klassementen
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer