Sport.be

Wielrennen

Eerste klassieke zege voor Farrar in Hamburg

16.08.2009 | Willem Bruyndonx

Tyler Farrar heeft de Vattenfall Cyclassics Hamburg gewonnen. Voor de Amerikaan was het zijn eerste klassieke zege. Matti Breschel was tweede, Gerald Ciolek derde.

Tyler Farrar steekt de armen in de lucht. (foto belga)

Na 12 km sprongen 2 renners weg. De Spanjaard Sergio De Lis (Euskaltel) en de Oekraïner Yuriy Krivstov (Ag2r) kregen tot 43 km voor de meet de kans om zich in de kijker te rijden.

Na de hergroepering kon de echte finale beginnen. Daarin probeerden eerst Deens kampioen Matti Breschel en daarna Philippe Gilbert en Nick Nuyens een kloof te slaan met het peloton op de Waseberg. Tevergeefs. Ook Fabian Cancellara raakte niet weg.

Op de laatste beklimming van de Waseberg zette een actieve Gilbert nog eens aan. Opnieuw met slechts tijdelijk succes. Quick Step toonde zich in de voorbereiding van de groepssprint, want het rekende op de snelle benen van Tom Boonen en Allan Davis. Ook Team Columbia (voor André Greipel) en Liquigas (voor Daniele Bennati) mengden zich.

Farrar: 'Niet veel klassiekers eindigen in een sprint.'
Met nog 2 km te gaan probeerde Greg Van Avermaet nog een alles-of-niets-aanval. Hij redde het niet. In een chaotische sprint toonde Tyler Farrar zich de snelste. Breschel was tweede, Gerald Ciolek derde. Voor Farrar de eerste klassieke zege, een beloning voor zijn al sterk seizoen. Geen Belgen vooraan in de uitslag, Jürgen Roelandts werd 32ste en eerste landgenoot.

"Fantastische zege", straalde Farrar achteraf. "Ik kwam met een goede conditie uit de Tour en had deze koers als doel gesteld. Niet veel klassiekers eindigen op een sprint, dus ik wist dat ik hier mijn kans moest grijpen. Mijn Garmin-ploegmaats leidden me telkens over de Waseberg, Martijn Maaskant en Christopher Sutton waren ongelooflijk in de laatste 10 km. Nu rijd ik de Eneco Tour, daarna volgt de Vuelta", sprak de Amerikaan die in Gent woont.

Dinsdag start met de Eneco Tour de volgende ProTour-wedstrijd. De nationale en internationale top is op de afspraak voor de rittenkoers door België en Nederland.Top-10
1. Tyler Farrar (VSt) 216 km in 5u30'38"
2. Matti Breschel (Den)
3. Gerald Ciolek (Dui)
4. Allan Davis (Aus)
5. Koldo Fernandez (Spa)
6. Alexandre Pichot (Fra)
7. Daniele Bennati (Ita)
8. Fabio Sabatini (Ita)
9. Marco Bandiera (Ita)
10. Jacopo Guarnieri (Ita)Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer