Sport.be

Wielrennen

Eeckhout viert in Zottegem

18.08.2009 | Daan Slingers

Niko Eeckhout (AN Post-Sean Kelly) heeft dinsdag de 74ste editie van de GP Stad Zottegem (1.1) gewonnen.

In een massasprint, na 192,3 km wedstrijd, was hij de snelste, voor de Deen Martin Pedersen en de Fransman Cyril Lemoine. Jurgen Roelandts moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Van bij de start lag het tempo zeer hoog. Niemand wou zich blijkbaar laten verrassen op de tweede kasseistrook van de dag, die van de Haaghoek na 27 kilometer wedstrijd. Een compact peloton begon na een lus van 44 kilometer aan de vijf plaatselijke ronden. Een vlucht van 26 renners noopte Cinelli-Down Under om een tegenoffensief op te zetten en na 85 kilometer koers smolt alles netjes opnieuw samen.

Iets voor half koers muisden Sven Wielandt, de Fransman S├ębastien Harbonnier en de Nederlanders Wesley Kreder en Bert-Jan Lindeman er vanonder. Het peloton liet begaan en het kwartet kon stelselmatig zijn voorsprong opvoeren. Dit tot maximaal 5:40. Vanaf dat punt, na 120 kilometer koers, sloegen de renners van Silence-Lotto, An Post-Sean Kelly en Skil-Shimano de handen in elkaar en slonk de voorsprong van de vier leiders zienderogen. Net voor de slotbeklimming van 'De Vlamme', op vier kilometer van de finish, waren zij eraan voor de moeite.

Niemand slaagde er nog in de massasprint te ontlopen. Niko Eeckhout zette die van ver in en kon het houden tot aan de eindmeet. Hij was natuurlijk zeer tevreden met zijn overwinning. "Ik vind dit een
schitterende koers en dit is er een die nog ontbrak op mijn palmares. Vandaag heb ik dat gat ook opgevuld", aldus de winnaar.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer