Sport.be

Wielrennen

Ciolek sprint naar zege in Emmen

30.08.2009 | Willem Bruyndonx

Gerald Ciolek heeft de tweede rit in de Vuelta gewonnen. De Duitser haalde het in een massasprint in Emmen voor Fabio Sabatini en Roger Hammond. Jürgen Roelandts was zevende, Tom Boonen achtste.

5 vroege vluchters in de eerste rit in lijn van de Vuelta, met start in Assen en aankomst in Emmen. Twee Nederlanders wilden zich tonen in eigen land: Leezer en Westra. Ze kregen het gezelschap van de Duitser Roels en de Spanjaarden Martinez Perez en Garcia Da Pena.

Op het biljartvlakke parcours nam het kwintet een maximale voorsprong van 7 minuten. Team Saxo Bank, de ploeg van leider Cancellara, Quick Step en Garmin organiseerden de achtervolging. Op dik 10 km voor de meet werd Westra als laatste vluchter opgeslokt.

De voorbereiding op de massasprint kon beginnen. Team Columbia maakte indruk in de slotkilometers en werkte in afwezigheid van Cavendish voor Greipel. Maar die kwam te kort in de laatste rechte lijn. Boonen trok zich al snel op gang, maar hield niet stand tot aan de meet. Ciolek ging over de Belgische kampioen heen en pakte de zege. Sabatini werd tweede, Hammond derde.

Roelandts was eerste Belg op de zevende plaats, Boonen was achtste. Cancellara blijft in de gouden leiderstrui.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer