Sport.be

Wielrennen

Henderson haalt het in Venlo

31.08.2009 | Willem Bruyndonx

Greg Henderson heeft de derde rit in de Vuelta gewonnen. De Nieuw-Zeelander van Team Columbia won de massasprint in Venlo. Tom Boonen was zesde, Wouter Weylandt achtste en Jurgen Roelandts tiende.

Henderson haalt het in Venlo (foto belga)

Net als in de tweede rit kreeg een vroege vlucht de ruimte. Na 2 km sprongen Boom en Hoogerland samen met Rosendo weg. Met zijn drieën liepen ze maximaal 9:42 uit. De 2 Nederlanders lieten zich 27 km voor de meet inlopen door het peloton, de Spanjaard hield solo nog vol tot 14 km van de aankomst.

We kregen na een rit zonder veel geschiedenis een tweede massasprint op rij in Venlo. Vacansoleil loodste Bozic naar voren in de slotkilometer, maar de Sloveen werd in extremis voorbijgereden door Henderson. De Nieuw-Zeelander van Team Columbia haalde het voor Bozic en Freire.

Boonen speelde opnieuw niet mee voor de zege en moest vrede nemen met de zesde plaats. Met Weylandt (achtste) en Roelandts (tiende) eindigden nog 2 landgenoten in de top-10.

Henderson: 'Was bezig met sprintvoorbereiding voor Greipel, maar hoorde hem niet.'
Proloogwinnaar Cancellara blijft leider. Dinsdag komt de vierde rit van de Vuelta aan in Luik.

"Een ritoverwinning waar ik ook niet op gerekend had", aldus Henderson. "Ik was bezig met de voorbereiding van de spurt voor André Greipel."
 
"Maar toen ik mijn ploegmakker niet hoorde en ik toch al het bordje van de laatste honderdvijftig meter zag, ben ik er zelf maar aan begonnen. Met succes."
 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer