Sport.be

Wielrennen

Greipel blijft recht en wint in Luik

01.09.2009 | Willem Bruyndonx

Andre Greipel heeft de vierde rit in de Vuelta gewonnen. De Duitser van Team Columbia klopte in Luik Wouter Weylandt in de sprint. In de slotkilometers deed zich een massale valpartij voor in het peloton.

Andre Greipel (foto yoni peeters)

Net als in de tweede en derde rit kreeg een vroege vlucht de kans om de etappe te kleuren. 4 renners sprongen weg na 21 km: (opnieuw) Boom, Lagutin, Ramirez Abeja en Roels. Door het regenweer lag het parcours er glad en gevaarlijk bij: dat resulteerde in heel wat valpartijen.

Op Belgische bodem stond onder meer de beklimming van de Mont Teux op het programma. Daar kwam Boom als eerste boven. Opdracht volbracht voor de Nederlander. Hij had de bergtrui en zijn bonificatieseconden beet. Samen met Lagutin rechtte hij de rug en liet hij zich inlopen door het peloton.

Ramirez Abeja en Roels gingen nog wel even door, maar ook zij werden in de finale opgeslokt. Eerst door Westra, daarna door het peloton. Een ontsnappingspoging van Gasparotto leverde slechts tijdelijk succes op, we kregen opnieuw een massasprint.

Of toch niet, want aan een rotonde op 2 km van de meet deed zich een massale valpartij voor in het peloton. Gouden trui Cancellara en groene puntentrui Boonen waren erbij betrokken, slechts een tiental renners bleef overeind.

Bij die gelukkigen ook Weylandt, maar die moest in de sprint de duimen leggen voor Greipel. Die zorgde voor een tweede ritzege op rij voor Team Columbia. Weylandt was tweede, Grabsch derde.

Cancellara blijft leider. Dinsdagavond nog vertrekken de renners richting Spanje. Woensdag staat een transfer- en rustdag op het programma, donderdag begint de Vuelta echt in eigen land.
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer