Sport.be

Wielrennen

Cancellara buiten categorie

05.09.2009 | Willem Bruyndonx

Fabian Cancellara heeft de zevende rit in de Vuelta gewonnen, een individuele tijdrit over 30 km in Valencia. De Zwitser hijst zich ook opnieuw in de gouden leiderstrui.

Fabian Cancellara (foto belga)

Net als de proloog in het Nederlandse Assen had de tijdrit in Valencia iets van een autorace, met lange stukken rechtdoor en een aankomst op het F1-stratenparcours van de Spaanse stad. En net als in Assen regende het, wat de onderneming een pak risicovoller maakte.

En net als in Assen stond er geen maat op Fabian Cancellara. De Zwitser ging met 36.41 ruim 30 seconden onder de besttijd van David Millar. Spartacus reed gemiddeld ruim 49 km/u over een nat parcours.

Tom Boonen reed een sterke tijdrit, maar ging in de voorlaatste bocht onderuit. Ondanks die val werd hij nog elfde en zorgde hij met 37.44 voor de beste Belgische tijd.

Door zijn tweede ritzege in de Vuelta pakt Cancellara opnieuw de gouden leiderstrui. De kans is reƫel dat hij die zondag weer kwijtspeelt, want dan staat een eerste zware bergrit op het programma. Boonen is tweede in de stand, op 51 seconden van de Zwitser.
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer