Sport.be

Wielrennen

Rambo IV in Aartselaar

09.09.2009 | Erik Duchateau

Niko Eeckhout heeft in Aartselaar voor de vierde keer in zijn carrière de Memorial Rik Van Steenbergen (1.1) op zijn naam geschreven.

Niko Eeckhout was de sterkste in de sprint. (foto belga)
Eeckhout (An Post-Sean Kelly) was na 183,2 km de snelste in een massasprint en haalde het voor de Nederlanders Stefan Van Dijk en Steven De Jongh. Ook in 2001, 2003 en 2006 trok 'Rambo' Eeckhout, 39 intussen, aan het langste eind in de Memorial Van Steenbergen. Vorig jaar won Gert Steegmans.

Na 92 km zorgden Jan Kuyckx, Johan Coenen, Ken Van Marcke en de Fransman David Deroo voor de eerste serieuze aanval van de dag. Ze behaalden een maximale voorsprong van 3'36". Het leidende kwartet mocht de eerste van vijf plaatselijke ronden, van elk 8,4 km, aansnijden met een bonus van 1'20" op het peloton.

De Nederlander Kai Reus dichtte in zijn eentje de kloof met de kopgroep. Even later deed Nicolas Jalabert hetzelfde, Van Marcke moest lossen. Vanuit het peloton maakten nog enkele renners de sprong zodat zich op 24 km van het einde een leidersgroep van 12 vormde, maar ook die uitval werd een halt toegeroepen.

Het sein voor zeven anderen, met daarbij onder andere Greg Van Avermaet, Roy Sentjens, Sébastien Rosseler, Kevyn Ista en Nikolas Maes om hun kans te gaan. Een compacte groep dook echter de slotronde in. Tjallingii en Van Emden trachten de aangekondigde massasprint nog te ontregelen, maar dat mislukte.

Tijdens de massasprint positioneerde Niko Eeckhout zich perfect en kon iedereen achter zich houden. De Nederlander Stefan van Dijk werd tweede net voor zijn landgenoot Steven De Jongh. Kenny Dehaes, die de sprint van (te) ver had ingezet, eindigde als vierde voor de Nederlander Aart Vierhouten.

ERVARING GEEFT DE DOORSLAG

Niko Eeckhout: 'Ik verbaas soms echt mezelf tot wat ik nog allemaal in staat ben.'
"Ik verbaas soms echt mezelf tot wat ik nog allemaal in staat ben", straalde Eeckhout. "Natuurlijk moet het ook meezitten. In de spurt zat iedereen stikkapot en juist dat heb ik net graag. Zo'n sprinten zijn ideaal voor mij. Het is hier ook gevaarlijk want lichtjes bergop waardoor je niet te snel op kop mag komen."
 
"Ik nestelde me vooraan en zag Roy Sentjens aantrekken voor Kenny Dehaes. Ik zat dus echt perfect in dat wiel en kon er gepast uitkomen. Waar ik vroeger te onstuimig reageerde kan ik nu teren op iets meer ervaring. Ik rijd dus nu wat meer doordacht en met het hoofd erbij", aldus Eeckhout.

Memorial Rik Van Steenbergen
1. Niko Eeckhout (An Post-Sean-Kelly Team) de 183,2 km in 3u51:05 (gem: 47,52 km/u)
2. Stefan van Dijk (Ned) z.t.
3. Steven de Jongh (Ned)
4. Kenny Dehaes
5. Aart Vierhouten (Ned)
6. Denis Flahaut (Fra)
7. Kristof Goddaert
8. Mathew Hayman (Aus)
9. Roy Hegreberg (Noo)
10. Danilo Hondo (Dui)Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer