Sport.be

Wielrennen

Farrar houdt Gilbert van ritzege

09.09.2009 | Erik Duchateau

Tyler Farrar heeft in Caravaca de la Cruz de elfde rit in de Vuelta gewonnen. Hij klopte in de sprint van een uitgedund peloton Philippe Gilbert. Alejandro Valverde blijft leider.

Tyler Farrar was ongenaakbaar. (foto belga)

De elfde rit was 200 km lang en vertrok in  Murcia. Zonder Frank Schleck. De Luxemburger had last van de knie en wordt deze week nog geopereerd (lees meer ). Onderweg stonden er twee colletjes op het programma. Na 40 km zetten David Moncouti√©, Amets Txurruka en Johnny Hoogerland een aanval op.
 
De Nederlander reed lange tijd virtueel in de gouden leiderstrui, maar in de afdaling van de Alto Compo de San Juan, de laatste klim van de dag op dik 40 km van de meet, werden Hoogerland en zijn metgezellen gegrepen. Moncouti√© hield aan zijn aanvalswerk de bergtrui over.

In het laatste wedstrijduur was er nog een verdienstelijke uitval van Remi Di Gregorio, maar de Fransman was in zijn eentje niet opgewassen tegen de overmacht uit de achtergrond. Liquigas sleurde op kop van het uitgedunde peloton, waar Tom Boonen geen deel van uitmaakte, om Daniele Bennati naar een sprintzege te loodsen.

Die sprint kwam er, maar Bennati kwam niet... De Italiaan finishte niet in de top-10. Een late aanvalspoging van Fabian Cancellara verstoorde de voorbereiding op de sprint. Tyler Farrar liet zich niet van de wijs brengen en won overtuigend voor Philippe Gilbert en Marco MarcatoFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer