Sport.be

Wielrennen

Cunego boekt tweede ritzege

13.09.2009 | Erik Duchateau

Damiano Cunego heeft op La Pandera zijn tweede ritzege van de Vuelta geboekt. Alejandro Valverde blijft ook na rit 14 leider. Kevin De Weert duikt na een knappe rit de top-20 binnen.

Cunego baant zich een weg naar boven op La Pandera. (foto belga)

De 14de rit van de Ronde van Spanje vertrok in Granada. De renners kregen een geaccidenteerd parcours van 157 km voor de wielen geschoven. De aankomst lag op de top van La Pandera. Op 120 km van de meet ontstond de vlucht van de dag. Knees, Fuglsang, Tankink, De Weert, Gonzalo Rabunal, Perez, Florencio, Palomares en Cunego waren de gelukkigen.

Kevin De Weert was de best geklasseerde renner vooraan, maar vormde geen bedreiging voor goudentruidrager Valverde. Onze landgenoot volgde op meer dan een kwartier. Dat de 9 vluchters meer dan 8 minuten bonus kregen was dus geen probleem voor de Spanjaard. Op de Alto de los Villares, een col van tweede categorie net voor La Pandera, spatte de kopgroep uit elkaar.

Damiano Cunego was veruit de beste klimmer vooraan. Jacob Fuglsang was de enige andere vluchter die het nog tot de top van La Pandera uitzong. De Deen finishte als tweede op 2'23" van Cunego, die eerder al de achtste rit had gewonnen, met aankomst op Alto de Aitana. De eerste van de groep der favorieten was Samuel Sanchez. Samen met Valverde had hij het moeilijk in de eerste kilometers van de slotklim, maar beide Spanjaarden herstelden zich goed.

Sanchez finishte als derde op 3'08". Twee seconden later bolde Mosquera over de meet en 14 seconden later was het de beurt aan Valverde, die zijn leiderstrui behoudt. Hij loopt zelfs nog vier seconden uit op Gesink, die zesde werd. Het verschil tussen Valverde en de Nederlander is nu 31 seconden.

Cadel Evans werd zevende op La Pandera. Kevin De Weert kwam als elfde binnen en rukt op naar de 20ste plaats in het klassement, één plaats achter Francis De Greef.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer