Sport.be

Wielrennen

Greipel waardige vervanger Cavendish

15.09.2009 | Willem Bruyndonx

André Greipel heeft de 16de etappe in de Vuelta gewonnen. De Duitser was de snelste in een massasprint na een etappe zonder geschiedenis en pakte zijn derde ritzege. Alejandro Valverde blijft leider.

Weer prijs voor Greipel. (foto belga)

Het verhaal van de 16de rit tussen Cordoba en Puertollano is snel verteld. Al na 8 km sprong de Spanjaard Jesus Rosendo Prado weg. De ongevaarlijke klant in het klassement (108ste op bijna 2 uur van leider Alejandro Valverde) werd pas op 18 km van de meet teruggepakt door het peloton, dat opnieuw een snipperdag nam.

Na een trage aanloop trokken de sprintersploegen de finale de snelheid flink op, zodat niemand meer wegraakte. Op 4 km van de meet gingen een aantal renners tegen het asfalt. Ook Wouter Weylandt, die zo niet meesprintte voor de zege.

In de eindsprint haalde André Greipel het vlot voor William Bonnet en Daniele Bennati. Jürgen Roelandts was zevende. Voor de Duitser van Team Columbia al zijn derde ritzege deze Vuelta, hij toont zich een waardige vervanger voor ploegmaat Mark Cavendish. De groene puntentrui kan Greipel nog amper ontsnappen.

De gouden leiderstrui van Valverde kwam nooit in het gevaar. De Spanjaard staat een dag dichter bij de eindzege.
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer