Sport.be

Wielrennen

Roux zet peloton een neus

16.09.2009 | Willem Bruyndonx

Anthony Roux heeft de 17de rit in de Vuelta gewonnen. De jonge Fransman zat in een kopgroep van 5 en liet het peloton nipt achter zich. Jürgen Roelandts was zesde, Alejandro Valverde blijft leider.

Roux redt het nog net. (foto belga)

Zonder Weylandt (dinsdag betrokken bij een valpartij in volle finale, lees alle details ), Cunego en Ballan vertrok het peloton in Ciudad Real voor de 17de rit van de Vuelta. De etappe draaide uit op een kat-en-muis-spel tussen 5 vroege vluchters en het peloton.

De Nederlander Westra reed kort na de start weg en kreeg vervolgens het gezelschap van zijn landgenoot Maaskant, de Fransman Roux en de Spanjaarden Irizar en Martinez. Die laatste was de best geplaatste in het klassement, zonder daarom leider Valverde te bedreigen (82ste op ruim anderhalf uur).

Omdat de achtervolging van het peloton niet echt georganiseerd verliep, kregen we een erg spannende finale. Toen de hergroepering op 3 km van de meet nakend was, sprong Maaskant weg uit de kopgroep. De Nederlander werd kort voor de slotkilometer bijgebeend door Roux, die de eindsprint erg vroeg inzette.

Op die manier bleef de 22-jarige Fransman van Française des Jeux het spurtende peloton nipt voor. Bonnet werd tweede, Greipel derde, Roelandts zesde en eerste Belg.

Valverde blijft in de gouden leiderstrui. Klassementsrijders Gesink (tweede) en Mosquera (zesde) liepen onderweg schade op bij een valpartij, maar reden de etappe wel uit.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer