Sport.be

Wielrennen

Cobo wint, Gesink verliest

18.09.2009 | Bennie Luyten

Juan Jose Cobo heeft in Granja de 19de rit van de Vuelta gewonnnen. In volle finale reed hij weg van zijn 7 medevluchters. Valverde werd tweede en blijft leider. Gesink verloor veel tijd.

Juan Jose Cobo. (foto belga)

Christophe Riblon (AG2R La Mondiale), Daniel Martin (Garmin-Slipstream) en Eduard Vorganov (Xacobeo Galicia) zorgden na 26 kilometer voor de traditionele vlucht in de laatste bergrit van deze Vuelta. De renners moesten over vier colletjes: de Alto del Leon, de Puerto de Nevecerrada, de Puerto de la Morcuera en opnieuw Puerto de Nevecerrada.

Het was op de Morcuera dat Robert Gesink, de nummer 2 in de stand, een eerste keer moest lossen. Caisse d'Epargne, Liquigas en Silence-Lotto gingen zo het tempo verder opvoeren, zodat ook de voorsprong van de drie vluchters snel zakte. Gesink kon wel weer aansluiten bij Valverde, Basso en co, maar hij zag duidelijk af. Gesink sukkelt met de gevolgen van een val in rit 17. Met de Puerto de Nevecerrada in zicht waren de drie vluchters eraan voor de moeite. Ook op de laaste klim van de dag moest Gesink lossen. Hij mocht het podium vergeten.

Het pak der favorieten reed in een hoog tempo naar boven. Zo werd de groep in de gietende regen fel uitgedund. Cadel Evans kreeg technische problemen, maar sloot snel weer aan. Aanvallen op Valverde kwamen er via Sanchez, maar de leider hield heel makkelijk stand.

Na de natte afdaling kwamen 8 renners op kop: Basso, Cobo, Moreno, Evans, Tiralongo, Mosquera, Sanchez en Valverde. Mosquera probeerde in volle finale weg te rijden. Zonder resultaat. Cobo probeerde het op zijn beurt op 3 kilometer van de streep. Met succes. Hij hield op de streep nog 2 seconden over op Valverde, die leider blijft. Evans was derde. Gesink verloor in totaal 4:44 en is zijn tweede stek in de stand dus kwijt.

In de tussenstand heeft Valverde 1:26 op Sanchez. Basso volgt op 1:45, Evans op 1:53. Mosquera is vijfde op 2:11. Gesink is zesde. Zaterdag wordt in Toledo de individuele tijdrit van de Vuelta gereden. Zondag eindigt de Ronde van Spanje in Madrid.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer