Sport.be

Wielrennen

Nr. 4 voor Greipel, Vuelta voor Valverde

20.09.2009 | Rik Thaens

André Greipel heeft zijn vierde Vueltarit gewonnen. De Duitser van Team Columbia versloeg in de slotetappe Bennati en Bozic. De leiderstrui van Alejandro Valverde kwam niet in gevaar.

Het podium: Valverde wordt geflankeerd door Samuel Sanchez en Evans. (foto belga)

De laatste Vueltarit, een 110 km lange etappe van Rivas naar Madrid, had aanvankelijk weinig om het lijf. De renners namen rustig de tijd om wat bij te praten, te poseren voor de traditionele foto's en enkele fratsen uit te halen.

De gemiddelde snelheid lag in de eerste twee wedstrijduren niet hoger dan 30 km/u. Pas in de laatste zes plaatselijke rondjes van 6 km in het centrum van Madrid werd het tempo opgevoerd.

Zodra de op wielerpensioen gaande Bingen Fernandez (Cofidis) na een eresaluut gegrepen werd door het peleton, kozen zes renners het hazenpad: Jesus Rosendo (Cofidis), Manuel Vazquez (Contentpolis), Rémy Di Gregorio (FDJ), Mickael Delage (Silence-Lotto), David Garcia Da Pena (XacobeoGalicia) en Dominik Roels (Milram).

Hun voorsprong bedroeg maximaal een halve minuut. Het peleton, onder leiding van Team Columbia, had de boel onder controle en de hergroepering was een feit op 3 km van de meet. Voor de vierde keer in deze Vuelta stond er gaan maat op André Greipel in de massaprint. De Duitser haalde het voor Bennati en Bozic.

De leiderstrui van Valverde kwam niet meer in gevaar. Samuel Sanchez en Evans vervolledigen het podium.
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer