Sport.be

Wielrennen

Millar rijdt iedereen in de vernieling

01.04.2010 | Daan Slingers

David Millar heeft een dubbelslag geslagen in de afsluitende tijdrit van de KBC Driedaagse De Panne - Koksijde. De Brit was de snelste over de 15 km aan de kust en schreef ook de eindzege op zijn naam.

Millar genoot op het podium. (foto belga)

Een afsluitende tijdrit voor de Ronde van Vlaanderen brengt altijd vier verschillende type renners aan de start: mannen die heelhuids willen aankomen en zich sparen, heren die hun benen willen testen voor Vlaanderens Mooiste, zij die voor de ritzege gaan en tot slot de renners die gaan voor de eindzege. Die types kunnen elkaar natuurlijk wel overlappen.

DRIE BELGEN IN TOP-10

Over de mannen die zich sparen zijn we kort, want zij speelden geen rol van betekenis. Gilbert gaf bijvoorbeeld forfait. Dan kregen we de testers voor zondag. Hoste was één van hen. Hij zag dat het goed zit. "Voor zondag is het in orde. Ik spreek niet over de overwinning, maar ik kan wel een helpende rol vervullen", aldus de renners van Omega Pharma-Lotto. Ook Devolder testte met succes zijn benen. Zijn tijd van 19:33 was goed voor een negende plaats. Cornu bleef hem voor als beste Belg. De renner van Skil - Shimano had een even de beste tijd, maar zou uiteindelijk langs een podiumplaats grijpen. De Gendt reed dan weer de tiende tijd.

GEEN MAAT OP MILLAR

Millar: 'Ik kwam hier om te winnen.'
Voor de zege in de tijdrit van De Panne kwam Tuft lang in aanmerking, maar zijn tijd van 19:08 werd door Westra verpulverd. De Nederlander deed maar liefst 19 seconden beter dan de Canadees. Toch was de spanning voor tijdritzege snel weg toen Millar aan zijn kunstje begon. De Brit maakte zijn favorietenrol waar en had slechts 18:44 nodig voor de 15 km aan de kust.

Op de tijd van Millar beten de top-3 van het klassement hun tanden stuk. Amorison kwam niet in het stuk voor en ook Grivko en Paolini konden niet stunten. Grivko sprong nog wel over Paolini in de stand, maar moest ook de eindoverwinning aan Millar laten. Na de ritzege van Farrar in de voormiddagetappe mocht Garmin dus opnieuw de champagne ontkurken.

Millar reageerde verheugd na zijn dubbelslag. "Voor mij is dit heel belangrijk. Ik kwam hier om te winnen en dat heb ik ook gedaan. Dat was niet zo eenvoudig. Volgens mij heb ik de eindzege vandaag niet behaald, maar gisteren. Sinds vorig jaar is de Ronde van Vlaanderen mijn doel. Ik hoop dat ik zondag kan winnen."
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer