Sport.be

Wielrennen

Wiggins eerste leider

08.05.2010 | Gert-Jan Weyters

Bradley Wiggins heeft de proloog van de Ronde van Italië gewonnen. Hij was twee seconden sneller dan Brent Bookwalter en Cadel Evans. Wiggins mag als eerste de roze trui aandoen.

Bradley Wiggins. (foto belga)

Gustav Larsson zette vrij vroeg in de wedstrijd een scherpe tijd neer in Amsterdam. De tijd van 10 minuten en 25 seconden stond lange tijd op de tabellen, maar was niet voldoende voor de overwinning. De Amerikaan Brent Bookwalter van BMC was de eerste die beter deed dan Larsson en leek lange tijd op weg naar de overwinning. 

Enkel de onvermijdbare Bradley Wiggins deed beter dan de verrassende Amerikaan. De renner van Team Sky ging twee seconden onder de tijd van Bookwalter en dat was meteen goed voor de overwinning. Enkel wereldkampioen Cadel Evans kwam nog in de buurt van Wiggins, maar hij eindigde in dezelfde tijd van zijn ploegmaat. Evans was wel meteen bij de les en dat doet het beste vermoeden voor zijn ambities in het eindklassement.

Jan Bakelants werd de beste Belg met een veertigste plaats. Hij moest 24 seconden toestaan op winnaar Wiggins. Morgen krijgen de spurters hun kans in een rit van 210 kilometer van Amsterdam naar Utrecht.

Giro rit 1: Amsterdam-Amsterdam
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer