Sport.be

Wielrennen

Farrar en Evans glunderen in Utrecht

09.05.2010 | Daan Slingers

De eerste rit van de Giro heeft voor het nodige spektakel gezorgd. Tyler Farrar wist na een incidentrijke rit een uitgedund peloton te verslaan in de sprint. Cadel Evans nam de leiderstrui over van Bradley Wiggins.

Farrar was de beste. (foto belga)
Nadat de 198 renners gisteren een lokaal rondje hadden gereden in Amsterdam verlieten ze vandaag de Nederlandse hoofdstad om richting Utrecht te trekken. Bradley Wiggens mocht dan doen in de roze leiderstrui, omdat de Brit de snelste was in de proloog. In de eerste echte etappe van de Giro ontstond de vroege vlucht wel erg vlug. Al in de eerste kilometer vonden Paul Voss, Rick Flens, Stefano Pirazzi en Mauro Facci elkaar. Van het peloton kregen ze een maximale vrijgeleide van een zestal minuten, maar wegblijven mochten ze niet.

WIGGINS VERKENT HET NEDERLANDSE ASFALT

De eerste die zich liet inlopen was Mauro Facci. Hij gaf er 50 kilometer voor de streep de brui aan. De anderen zongen het 30 kilometer langer uit. Het inlopen van de leiders had zelfs sneller kunnen gebeuren, maar een vijftal valpartijen speelden spelbreker. Zelf Wiggins kwam onzacht in aanraking met het Nederlandse asfalt. Gelukkig kon hij wel verder.

PINK FOR CADEL

In de finale noteerden we weer zware valpartijen. Bij ééntje daarvan ging Wiggins opnieuw tegen de vlakte. De Brit probeerde nog om aansluiting te vinden bij het peloton, maar slaagde daar niet in. Zonder de Brit trokken een dertigtal renners richting Croeselaan in Utrecht waar de meet wachtte. Henderson ging als eerste aan. Tevergeefs. Een geduldige Tyler Farrar sloeg toe op het juiste moment en boekte zijn allereerste zege ooit in de Ronde van Italië. Naast de Amerikaan mocht ook Cadel Evans juichen. De wereldkampioen nam de roze leiderstrui over van de onfortuinlijke Wiggins.

Giro rit 2: Amsterdam-UtrechtFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer