Sport.be

Wielrennen

Cavendish zet de kroon op het werk

25.07.2010 | Tom Van Aken

De slotrit naar Parijs verliep volgens het verwachte scenario. De festiviteiten voor Parijs, een onmogelijke ontsnapping in de plaatselijke ronden en de verwachte winnaar van de koninginnenspurt.

Contador vierde bij aanvang van de rit al zijn derde zege. (foto belga)

Nog voor de officiële start was er al heisa. Team RadioShack wilde met speciale truitjes starten. Daarop prijkte het nummer 28 dat symbool staat voor de 28 miljoen mensen die wereldwijd aan kanker lijden. Dat was niet naar de zin van de Tourdirectie. Die zette de Radioshackers aan de kant en verplichtte hen nieuwe truitjes en rugnummers aan te trekken.

Na de officiële start volgden de traditionele grappen en grollen. En waren er de nodige fotomomenten inclusief gele trui Alberto Contador en een glaasje champagne. Toen de Astana's in volledige slagorde Parijs aan de kop van het peloton binnenreden kon de wedstrijd beginnen.

De eerste echte ontsnappingspoging leverde een kopgroep van elf op. Sørensen, Roux, Knees, Casar, Perez Lezaun, Hondo, Perez Arrieta, Pauriol, Martin, Riblon en Kroon liepen maximaal een kleine halve minuut weg, maar waren er minder dan één ronde van het einde aan voor de moeite.

De sprint verliep volgens het verwachte scenario. Hushovd probeerde het wel, maar werd razendsnel geremonteerd door Cavendish. Petacchi eindigde tweede en verzekerde zo zijn groene trui. Dean werd derde en Jurgen Roelandts spurtte naar een knappe vierde plaats. De gele trui van Contador kwam uiteraard niet meer in gevaar.

Herbeleef, rituitslag en klassementenFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer