Sport.be

Wielrennen

Anton de sterkste , Gilbert blijft leider

31.08.2010 | Gert-Jan Weyters

Igor Anton heeft de vierde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen na een staaltje krachtpatserij op de laatste 'klim'. Philippe Gilbert werd vijfde en blijft leider in het algemene klassement.

Anton boekte een knappe overwinning. (foto belga)
Ondanks het overlijden van Laurent Fignon was het business as usual in het profpeloton. Rit vier had heel wat lekkers in petto. Er moesten drie beklimmingen overwonnen worden en er was een moordende slotkilometer voorzien met stijgingspercentages tot 24%.

Vier vluchters kregen de toestemming van het peloton om zich in de kijker te rijden: Dario Cataldo (Quick Step), Sergio Carrasco Garcia (Andalucia - Cajasur ), Guillaume Bonnafond (AG2R - La Mondiale) en Dominik Roels (Team Milram). In het peloton hield Omega Pharma - Lotto alles onder controle in dienst van leider Philippe Gilbert

Gaandeweg nam het Russische Katusha de macht over in het peloton. Het tempo ging de hoogte in, net als de klimmeters. Op zo een 15 kilometer van het einde was het avontuur van de vier vroege vluchters dan ook afgelopen. Filippo Pozzato en Vladimir Karpets reden het pak uit elkaar in opdracht van kopman Joaquin Rodriguez.

Toch kon Rodriguez het niet afmaken tijdens de verschrikkelijke laatste kilometer. Hij ging vroeg aan, maar zag Igor Anton hem remonteren. Vincenzo Nibali werd tweede, Peter Velits legde beslag op de derde plaats. Rodriguez moest tevreden zijn met een vierde plaats, net voor Philippe Gilbert die leider blijft. Carlos Sastre verloor meer dan een minuut, Frank Schleck gaf 19 seconden toe.


Rit 4 - Malaga - Valdepenas de Jaen (183,8 km)
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer