Sport.be

Wielrennen

Nu is het Farrar die Cavendish klopt

01.09.2010 | Steven Kins

Een vlakke rit in de Vuelta van bijna 200km tussen Guadix en Lorca. Dan mag je een massaspurt verwachten. Die kwam er ook, maar opnieuw werd Mark Cavendish geklopt. Deze keer was Tyler Farrar sneller.

Farrar ging met de zege aan de haal. (foto belga)

De eerste vluchters van de dag waren de Fransen Pierre Rolland (Bbox) en Arnaud Labbe (Cofidis). De Spanjaarden Jose Vicente Toribio (Andalucia) en David Gutierrez (Footon-Servetto) kwamen hen vergezellen. Samen verzamelden ze meer dan zes minuten voorsprong, maar Omega Pharma-Lotto sleurde het peloton weer dichterbij in dienst van Philippe Gilbert, de leider in het algemene klassement.

FDJ
en Lampre kwamen in dienst van Hutarovich, die in de tweede etappe Cavendish versloeg, en Petacchi een handje toesteken. Op 14km van de meet werden de vier vluchters gegrepen en nam Team HTC-Columbia de rest op sleeptouw.

Mark Cavendish zette van te ver aan en werd nog ruim geklopt door Tyler Farrar, die gisteren nog ziek was. Ook Koldo Fernandez (Euskaltel) was sneller en eindigde tweede. Cavendish pas derde dus, voor Wouter Weylandt en Petacchi. Greg Van Avermaet eindigde op een tiende plaats. In het klassement verandert er weinig. Gilbert blijft leider.

Rit 5 - Guadix - Lorca (198,8 km)

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer