Sport.be

Wielrennen

Hushovd is de snelste in Murcia

02.09.2010 | Tom Van Aken

Thor Hushovd heeft de zesde etappe in de Vuelta gewonnen. In de straten van Murcia spurtte hij sneller dan Bennati. Philippe Gilbert blijft leider.

Hushovd haalt het voor Bennati (tweede van links). Gilbert (uiterst links) wordt zesde en blijft leider. (foto belga)

Onmiddellijk na de start kozen drie renners voor de aanval. Freddy Bichot kreeg al vrij snel het gezelschap van Markus Eichler en Juan Javier Estrada Ruiz. Het peloton liet aanvankelijk begaan. Toen de voorsprong negen minuten bedroeg, zette Cofidis zich aan de kop van het peloton wat er voor zorgde dat de voorsprong in geen tijd gehalveerd werd. Nadien jojode de voorsprong van de drie van zes minuten naar één minuut.

Het peloton was nerveus in de aanloop naar de Alto de la Cresta, de beklimming van tweede categorie op achttien kilometer van de aankomst. Tijdens de beklimming werden de drie leiders ingelopen en het peloton kwam gesloten over de top.
 
In de afdaling was Pozzatto de eerste die aan de haal ging, Gilbert glipte mee. De volgende aanvaller was Fofonov. De renner van Astana gleed tien seconden weg, maar kon het niet houden.

Liquigas en Cervelo wilden het tot een spurt laten komen en kregen hun zin. Daarin haalde Hushovd het van Bennati. Philippe Gilbert eindigde zesde en blijft leider.

Rit 6 - Caravaca de la Cruz - Murcia (151 km)

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer