Sport.be

Wielrennen

Ook Petacchi steekt Cavendish de loef af

03.09.2010 | Erik Duchateau

Alessandro Petacchi heeft in Orihuela de zevende rit van de Vuelta gewonnen. De Italiaan was in een massasprint sneller dan Mark Cavendish. Philippe Gilbert gaat de tweede week van de Vuelta in als leider.

Alessandro Petacchi legde iedereen het zwijgen op. (foto belga)

Het 187 km lange traject tussen Murcia en Orihuela boezemde de sprinters geen angst in. De Hondón de Los Frailes, een klim van derde categorie op 50 km van de meet, was het enige obstakel. Maar geen onoverkomelijk obstakel. Het peloton fietste er aan een gezapig tempo over. Toch was dat nog te snel voor Juan Antonio Flecha. De Spanjaard van Team Sky was slachtoffer van een onbekend virus en gaf ontredderd op (lees meer ).

Voor het peloton uit reed een vluchtersgroepje van vier. Het was de Rus Vladimir Isaichev die vlak na de start de ontsnapping op gang had getrokken. Samen met de Argentijn Jorge Martin Montenegro, de Deen Martin Pedersen en de Duitser Dominik Roels sprokkelde hij een maximale voorsprong van 9'55" bij elkaar. Op de top van de Hondón de Los Frailes bleven daar nog vier munuten van over.

Omega Pharma-Lotto, de ploeg van leider Philippe Gilbert, liet het achtervolgingswerk geleidelijk aan over aan de sprintersploegen. Op 5 km van de finish hadden Columbia (voor Cavendish), Garmin (voor Farrar), FDJ (voor Hutarovich) en Lampre (voor Petacchi) de vier vluchters te pakken.

Lampre leidde de sprint meesterlijk in en Petacchi rondde het fraai af. Ale Jet gaf Cavendish, Juan José Haedo, Andreas Stauff en Farrar het nakijken. Voor Cavendish wil het maar niet lukken in deze Vuelta. Na Hutarovich (rit 2) en Farrar (rit 5) stak nu dus ook Petacchi hem de loef af in een massasprint.

Philippe Gilbert sprintte naar de tiende plaats en behoudt zijn rode leiderstrui. Zaterdag wacht een rit met veel klimwerk naar Xorret de Cati.

Rit 7 - Murcia - Orihuela (187,1 km)

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer