Sport.be

Wielrennen

Cav(alerie) weer ontstopbaar

16.09.2010 | Daan Slingers

De derde zege voor Mark Cavendish is binnen in de Vuelta 2010. Na een korte rit van een kleine 150 km werkte de Brit het werk van zijn team HTC-Columbia perfect af. Nibali blijft leider.

Cav heerste in Salamanca. (foto belga)

Na de rustdag en een individuele tijdrit reden de renners vandaag weer in groep door Spanje. Eigenlijk moeten we zeggen in twee groepen, want al vroeg in de wedstrijd kozen acht renners het hazenpad. Zij luisterden naar de namen: Dominik Roels (Team Milram), Alberto Benitez (Footon-Servetto), Juan Javier Estrada (Andalucia-Cajasur), Jose Toribio (Andalucia-Cajasur), Pablo Urtasun (Euskaltel-Euskadi), Alexandre Pichot (BBOX Bouygues Telecom), Daniele Pietropolli (Lampre-Farnese Vini) en Olivier Kaisen (Omega Pharma-Lotto).

Het achttal met daarin onze landgenoot Kaisen kreeg een kleine voorsprong van maximaal drie minuten van peloton, maar mocht wel een hele dag in de aanval rijden. Leider Vincenzo Nibali kon zijn troepen sparen. De drager van de rode trui liet de sprintersploegen het werk opknappen.  Team Columbia - HTC en Garmin - Transitions namen het vuile werk voor hun rekening. Op 10 km van de meet reed iedereen weer samen ondanks nog een aanval van Kaisen.

De aangekondigde sprint in Salamanca kwam er. Daar kon zelfs een poging van Gilbert niets aan veranderen. Ditmaal bracht Goss zijn kopman Mark Cavendish perfect in stelling. Cav rondde het werk van zijn team HTC - Columbia zonder problemen af. Nummers 2 en 3, Juan José
Haedo
en Manuel Cardoso, stonden niet op de foto. Greg Van Avermaet kwam als achtste over de streep en Wouter Weylandt als negende.  In de algemene stand blijft Vincenzo Nibali leider.

Rit 18: Valladolid - Salamanca (148.9km)

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer