Sport.be

Wielrennen

Farrar klopt Cav in straten van Madrid

19.09.2010 | Tom Van Aken

Lotto-Omega Pharma kleurde de slotrit van de Vuelta. Kaisen en Van Goolen reden lange tijd met drie anderen op kop, maar moesten in de straten van Madrid opzij voor de spurters. Tyler Farrar won de slotspurt.

Farrar won de slotrit van de Vuelta. (foto belga)

In de ultrakorte slotetappe naar het hart van Madrid ontsnapte Dominik Roels, de vleesgeworden vechtlust van deze Vuelta, al snel na de officiële start. Hij kreeg het gezelschap van de Spanjaard Ramirez.

Achter het duo was Lotto-Omega Pharma weer goed bij de les. Kaisen en Van Goolen zetten een tegenactie op gang en slaagden er ook in tot bij de twee koplopers te geraken. Samen met Gonzalo Rabunal Rios bleven de vijf een hele tijd vooruit. Maximaal liepen ze net iets meer dan een minuut weg.

Toen HTC Columbia en Garmin zich mee met Liquigas op kop zetten, ging die voorsprong snel naar beneden. Op anderhalve ronde van het einde was het over en sluiten voor de vijf en kon de groep zich opmaken voor de allerlaatste spurt van deze Vuelta.

Greg Van Avermaet probeerde het nog even, maar kon niet op tegen de macht van het getal. De eindsprint was bizar. Cavendish leek te aarzelen en zag zo Tyler Farrar naar de dagzege springen. Cav werd nog tweede, Allan Davis derde. Wouter Weylandt eindigde als eerste Belg vierde. Nibali wint de Vuelta.

Rit 21: San Sebastián de los Reyes - Madrid (85.0km)
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer