Sport.be

Wielrennen

Meyer laat Tour Down Under niet glippen

23.01.2011 | Steven Swinnen

Ben Swift heeft de slotetappe van de Tour Down Under gewonnen, een criterium over 90 kilometer in Adelaide. De Brit was iedereen te snel af in een massasprint. Thuisrijder Cameron Meyer pakt eindwinst.

Het zit erop voor Armstrong. (foto belga)
De Nieuw-Zeelander Greg Henderson werd tweede en de Australiër Matthew Goss derde. De Australiër Cameron Meyer is de eindlaureaat van deze Australische rittenwedstrijd. Van bij de aanvang van de slotetappe regende het aanvallen. De ploegen van de sprinters lieten echter nooit begaan en hielden elke uitval nauwlettend in het oog.

Traditioneel eindigde deze afsluitende rit dan ook op een massasprint. Daarin stond er geen maat op de Brit Ben Swift, ook al eens de beste in de tweede etappe van de Tour Down Under. Het klassement van leider Cameron Meyer kwam nooit in gevaar; op de erelijst volgt hij de Duitser André Greipel op.

Ben Hermans was de beste Belg op een 15de plaats met 35 seconden achterstand op Meyer. De Tour Down Under was ook de laatste wielerwedstrijd van icoon Lance Armstrong. Na zijn comeback stopt 'The Boss' nu definitief met wielrennen.

De 39-jarige Amerikaan eindigde in de eindstand op de 67ste plaats, op bijna 7 minuten van de eindwinnaar Cameron Meyer. Het is de bedoeling dat de zevenvoudige Tourwinnaar wel nauw betrokken blijft bij zijn team RadioShack en zelfs nog wat wedstrijden zal doen. Tegen Armstrong loopt momenteel een federaal onderzoek naar dopingbeschuldigingen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer