Sport.be

Wielrennen

Leukemans rondt sterke solo niet af

02.03.2011 | Steven Kins

Dominic Klemme heeft de GP Samyn gewonnen. In Dour was de 24-jarige Duitser sneller dan Kevyn Ista. Robert Wagner, land- en teamgenoot van Klemme werd derde. Björn Leukemans kon zijn solo niet afronden.

Björn Leukemans zag zijn inspanning niet beloond. (foto belga)
Op de erelijst volgt Klemme (Leopard-Trek), in 2008 winnaar van de Druivenkoers in Overijse, Jens Keukeleire op. 

Edwig Cammaerts zorgde met de Nederlanders Niki Trepstra en Wouter
Demol
voor de lange vlucht van de dag. Op 100 kilometer van het
einde werd het trio gegrepen. Deze 43ste editie van de GP Samyn (cat. 1.1) tussen Frameries en Dour (193,1 km) werd evenwel gekleurd door een lange solo van Björn Leukemans. De Belgische kopman van Vacansoleil-DCM liet op 61km van de meet een grote kopgroep in de steek en stevende af op een mooie overwinning, maar op 7km van de finish werd hij teruggegrepen.

Even later probeerde een andere landgenoot het dan maar op de slotklim, maar ook Kevyn Ista (Cofidis) kon zijn inspanning niet volhouden. Hij werd nog voorbijgesneld door Dominic Klemme, die zo zijn eerste profzege op zak stak. Ista bleef wel nog net uit de klauwen van het peloton, waarin Robert Wagner, land- en teamgenoot van Klemme, de sprint nog won voor de derde plaats. Guillaume Van Keirsbulck, de eerstejaarsprof van Quick Step, werd nog knap vierde.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer