Sport.be

Wielrennen

Tony Martin wint Parijs-Nice

13.03.2011 | Filip Cleeren

De Duitser Tony Martin heeft Parijs-Nice gewonnen. In de laatste etappe in en rond Nice hield de renner van HTC-High Road makkelijk stand. Thomas Voeckler pakte in Nice zijn tweede etappezege.

Net zoals gisteren kreeg de koers naar de zon af te rekenen met hondenweer. Een kopgroep van elf, met aanvankelijk onder andere Alexandre Vinokourov, gaf de grijze etappe toch wat kleur. Op de verschillende cols in de Alpes Maritimes viel de kopgroep stelselmatig uit elkaar.

Op de Col D'Eze, de klassieke scherprechter in Parijs-Nice, bleken Diego Ulissi (Lampre) en Thomas Voeckler (Europcar) vooraan de sterksten. De vinnige Voeckler muisde er in de gevaarlijke afdaling onderuit, Ulissi kon het tempo van de Fransman niet volgen. Voeckler reed zo naar zijn tweede ritzege in deze Parijs-Nice. Hij won eerder al de vierde etappe naar Belleville.

In de groep der favorieten werd een sterke leider Tony Martin (HTC-High Road) niet meer bedreigd. Samuel Sanchez ging op de slotklim nog in de aanval, maar hield op de finish enkel genoeg voorsprong over om in het klassement van zes naar vijf op te schuiven. Andreas Klöden en Bradley Wiggins mogen mee op het podium.

 


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer