Sport.be

Wielrennen

Cancellara en niemand anders

26.03.2011 | Filip Cleeren

Fabian Cancellara heeft in de E3 Harelbeke een nieuw nummer opgevoerd. De Zwitser maakte de verzamelde tegenstand compleet belachelijk en lijkt weer dé enige favoriet voor de Ronde en Parijs-Roubaix.

Pletwals Cancellara maakte in Harelbeke appelmoes van de tegenstand. (foto belga)

De 54ste E3 Harelbeke werd aanvankelijk gekleurd door een kopgroep met onder andere Sep Vanmarcke en Stuart O'Grady. Op de Taaienberg ging een groepje met Jurgen Roelandts, Heinrich Haussler en Niki Terpstra in de achtervolging. Een sterke Vanmarcke reed tot diep in de finale op kop tot op de Knokteberg de hergroepering een feit was.

Maar al snel zouden Haussler en co gedegradeerd worden tot een veredelde figurantenrol. Op 34 kilometer van de streep gooide een zekere Fabian Cancellara een splinterbom op de Oude Kwaremont. Nick Nuyens, woensdag nog de beste in Dwars door Vlaanderen, moest glad uit het wiel. Ook de tegenaanval van Lars Boom sneuvelde voortijdig. De Zwitserse krachtpatser van Team Leopard - eerder in de wedstrijd tot drie keer toe materiaalpech - reed als een stoomtrein de boel aan flarden en rekende de trosjes met dappere aanvallers één voor één in.

Hét beeld van de wedstrijd kwam er toen Cancellara er op 16 kilometer van Harelbeke alleen vandoor ging. Cancellara reageerde gevat op een aanval van Bram Tankink en stoomde voorbij de Nederlander terwijl die krampen kreeg tot achter de oren. Ook Haussler moest lijdzaam toekijken hoe Spartacus niemand anders in zijn arena duldde. Cancellara was aan zijn kunststukje begonnen en rekende de murwgeslagen tegenstand met quasi elke pedaalstoot een extra seconde aan.

De achtervolgers hadden snel begrepen dat ze voor plaats twee zouden strijden, een strijd die in de sprint der stervende zwanen werd gewonnen door Jürgen Roelandts. Op een minuut van de winnaar. Vladimir Gusev mag als derde mee op het podium, Sep Vanmarcke is een meer dan verdienstelijke vierde.Uitslag E3 Harelbeke
1. Fabian Cancellara (Zwi) 203 km in 4u34'51"
2. Jürgen Roelandts op 59"
3. Vladimir Gusev (Rus) z.t.
4. Sep Vanmarcke z.t.
5. Bram Tankink (Ned) z.t.
6. William Bonnet (Fra) 1'01"
7. Heinrich Haussler (Aus) 1'06"
8. Sébastien Hinault (Fra) z.t.
9. Stuart O'Grady (Aus) z.t.
10. Serguei Ivanov (Rus) z.t.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer