Sport.be

Wielrennen

Cancellara: 'Specialer dan vorig jaar'

26.03.2011 | Steven Swinnen/Filip Cleeren

Er stond opnieuw geen maat op Fabian Cancellara in de E3. "Of ik mijn concurrenten voor de Ronde nu schrik heb aangejaagd? Dat weet ik niet, ik heb gewoon mijn job gedaan", lacht Spartacus.

Vanuit een schijnbaar geslagen postie keerde Fabian Cancellara in de E3 Harelbeke nog terug om iedereen vooraan op zijn donder te geven. "Het was voor mij nog specialer dan vorig jaar. Ik had veel pech en moest laat in de koers nog van fiets wisselen. En dat alles zonder oortjes", zei de winnaar. "Stuart O'Grady heeft veel werk gedaan vandaag. Hij was vooraan en dus kon ik zonder stress koersen achteraan."

"Stuart is in vorm en ook hij kon winnen. We hebben het als ploeg dus heel goed gedaan. Ik keerde van heel ver terug en wilde er op de Oude Kwaremont een snok aan geven. Ik wist niet hoeveel renners vooraan reden. Ik zou wel zien. Ik weet niet of mijn concurrenten voor de Ronde van Vlaanderen nu schrik hebben. Ik heb gewoon mijn job gedaan."

Jürgen Roelandts kon niet anders dan zich bij de overmacht van de Zwitser neerleggen.

"Op de Varent versnelde Fabian Cancellara. In onze groep stokte het wat en keken we te lang naar elkaar. We zagen hem alsmaar kleiner worden en weg was hij. We wisten dan al dat wij reden voor de tweede plaats", puft de renner van Omega Pharma-Lotto. "Het is echt niet te schatten wat die Fabian Cancellara allemaal doet. Ik reed vandaag een mooie koers. Ik mag zeggen dat de conditie goed is, tegen deze Cancellara was echt waar niets te beginnen. Ik hoop dat Philippe Gilbert in de Ronde van Vlaanderen sterk zal staan want tegen die Zwitser knokken zal niet simpel zijn."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer