Sport.be

Wielrennen

Guarnieri wint massaspurt in ochtendrit

31.03.2011 | Ward Bollen

Jacopo Guarnieri van Liquigas heeft de ochtendrit in de Driedaagse van De Panne-Koksijde gewonnen. Onze landgenoot Bert De Backer start als leider in de tijdrit.

Voor de start van de laatste rit in lijn tussen De Panne en De Panne kregen we al meteen zeven opgaves te noteren. Behalve Stijn Devolder gingen ook Filippo Pozzato, Peter Sagan, Luca Paolini, Tiziano Dall'Antonia, Alessandro Ballan en Matti Helminen niet meer van start. Sagan stond vijfde in het algemene klassement.

De renners gingen verschroeiend van start en het peloton legde in het eerste uur al meer dan 48 km af. Door de sterke wind werd het peloton al snel uit elkaar geslagen in verschillende waaiers. Een grote groep van ongeveer 20 renners wist te ontsnappen met daarbij leider Westra en nummer twee De Backer.

DE BACKER NIEUWE LEIDER

Guarnieri was in de sprint te snel voor Galimzyanov. (foto belga)

Een peloton van een dertigal renners zette de achtervolging in en bleef minutenlang op enkele seconden hangen. De hergroepering was echter niet te vermijden en een grote groep van een vijftigtal renners was definitief vliegen. Bert De Backer eindigde tweede bij de tussensprint in Middelkerke waardoor hij virtueel de leiderstrui overnam. 

In de finale waagden Van Poppel, Keukeleire, Sutton en Van Winden een ontsnappingspoging. Ze werden echter weer snel gegrepen en de Italiaan Canuti probeerde het alleen. Die bleef lang voorop maar werd in de laatste kilometers toch nog ingelopen.

In de massaspurt toonde Jacopo Guarnieri van Liquigas zich de beste voor Denis Galimzyanov en Jimmy Casper. Stijn Neirynck werd de eerste Belg op een tiende plaats. Onze landgenoot Bert De Backer start vanmiddag als leider aan de tijdrit met twee seconden voorsprong op Lieuwe WestraFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer