Sport.be

Wielrennen

Rosseler oppermachtig in De Panne

31.03.2011 | Gert-Jan Weyters

Sebastien Rosseler heeft de afsluitende tijdrit en de eindzege gepakt in de Driedaagse De Panne - Koksijde. De Waalse hardrijder verpulverde de tegenstand en laat Lieuwe Westra achter zich in het eindklassement.

Een stralende Rosseler in De Panne. (foto belga)
De tijdrit begon met amper 56 renners. De meerderheid van het peloton hield in de voormiddagetappe een siesta, met een deklassering tot gevolg. Ondermeer tijdritspecialist Bradley Wiggins zag zo een ritzege door zijn vingers glippen.

De Italiaan Frederico Canutti zette een eerste sterke tijd neer, maar die tijd stelde niet veel voor tegen de echte specialisten. Renners als Rick Flens en Tomas Vaitkus doken vlot onder de tijd van Canutti. De Pool Michal Kwiatkowski, pas twintig jaar, zorgde echter voor een verrassing van formaat. Hij dook onder de tijden van Flens, Viatkus, Bert Grabsch en een sterke Sylvain Chavanel.

GEEN MAAT OP ROSSELER

De hoofdrol in de tijdrit was voor Sebastien Rosseler. De 29-jarige inwoner van Borgloon verpulverde eerst de tussentijd en later ook de eindtijd van zijn ploegmaat Kwiatkowski. Uitdager Lieuwe Westra ging onderweg tekeer als een bezetene, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Rosseler die ook de eindoverwinning op zijn naam schrijft.

Ik dacht voor de start dat Lieuwe Westra het pleit hier wel gemakkelijk zou. Hij was immers de afgelopen drie dagen heel nadrukkelijk aanwezig in de wedstrijd en imponeerde meermaals. Ik heb wel wat kracht in de benen en ging dan ook volledig mijn kans. Eigenlijk verbaas ik mezelf dat ik dit klaar speel. Nochtans voelden de benen voor de start van de tijdrit niet zo goed aan. Ik zat wat dood na de lastige rit van deze ochtend. Ik ben heel tevreden dat ik deze dubbelslag heb kunnen verwezenlijken. Ik deelde de tijdrit perfect in, al waren de laatste drie kilometer moordend zwaar", stelt eindwinnaar Rosseler.

"Ik baal als een stekker. Ik geloofde er echt in en ging ook goed onderweg. Rosseler was gewoon sterker. Ik heb mijn best gedaan en heb alles gegeven, maar dat was niet goed genoeg. Aan zondag (Ronde van Vlaanderen) denk ik nog niet. Eerst deze nederlaag verwerken", aldus nummer twee Westra.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer