Sport.be

Wielrennen

Alle reacties uit Vlaanderens Mooiste

03.04.2011 | Gert-Jan Weyters

De 95ste editie van de Ronde van Vlaanderen werd er een om vingers en duimen van af te likken. Lees hier alle reacties van de hoofdrolspelers.

Nuyens liet bloed, zweet en tranen. (foto belga)
Winnaar Nick Nuyens was uiteraard dolgelukkig met zijn overwinning. Hij bedankt de mensen die bleven geloven in hem en zijn nieuwe ploeg. "Ik heb dit jaar het geluk gehad dat ik bij een andere ploeg (Saxo Bank - Sunguard) onderdak heb gevonden. Ik voel me nu beter en dat blijkt uit mijn resultaten. Ik kreeg al een tijdje bakken kritiek over mij. Ik ben daar echt slecht van geweest, maar wist dat wanneer alles echt zou mee zitten ik er weer zou staan. Als ik goed ben moeten ze rekening houden met mij. Ik heb vandaag opnieuw enkele criticasters de mond gesnoerd. Als je de Ronde van Vlaanderen kan winnen is je carrière wel geslaagd. Niet iedereen kan immers zeggen dat hij ooit deze koers gewonnen heeft", aldus Nuyens.

Fabian Cancellara reed een Ronde van Vlaanderen met twee gezichten. Wie dacht dat de Zwitser op 40 kilometer van de eindmeet begonnen was aan zijn triomftocht, kwam bedrogen uit. "Ik heb het maximale gegeven dat in mij zat. Toen ik aanging lukte het me vrij aardig, maar eens we de Muur van Geraardsbergen naderden zat ik zo dood als een pier en kreeg ik hevige krampen. Plots zag ik een pak renners terugkomen en dan ging ik in volle finale nog eens mijn kans. Ik heb de sprint van veel te vroeg ingezet. Toch ben ik nog tevreden met die derde plaats. Vergeet niet dat iedereen de hele dag tegen mij reed. Ik had misschien wat langer moeten wachten maar dat is praat achteraf", stelde Spartacus net na de wedstrijd.

TWEE EN VIER VOOR QUICK STEP

Sylvian Chavanel: 'Jammer dat ik niet mocht meewerken met Fabian.'
Sylvain Chavanel
eindigde na een ijzersterke Ronde van Vlaanderen op de tweede plaats. Nick Nuyens was de Fransman net te snel af in de spurt. "Ik was vandaag heel sterk. De Vlaamse koersen liggen me steeds beter. Toen Fabian Cancellara bij mij kwam vond ik het heel jammer dat ik niet mocht meewerken. Ik verdedigde de ploegtactiek want Tom Boonen was achter mij en hij kon het misschien afmaken in de sprint. Uiteindelijk draaide het op een spurt uit en werd ik jammer genoeg tweede."

Tom Boonen greep naast een derde zege in de Ronde van Vlaanderen. In Meerbeke kwam hij als vierde over de streep. Op de Leberg trachtte de Quick.Step-kopman een schifting door te voeren. "Logisch want we zaten daar met acht man of zoiets. Het waren ook niet de minste, vandaar. Ik ging toen voluit maar Fabian Cancellara ging vlotjes mee. Op de Valkenberg kreeg ik een klopje. Net daar waar Cancellara vloog. Dat we hem nog terug pakten? Hij is ook maar een mens. Ik denk dat Sylvain Chavanel vandaag de sterkste man in koers was. Het was ook een zeer rare wedstrijd. Van bij de start lag het tempo bijzonder hoog en het is nooit echt stil gevallen. De finale op zich was een waar steekspel."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer