Sport.be

Wielrennen

Cavendish: 'Ben terug in Vlaanderen'

06.04.2011 | Steven Kins

Mark Cavendish heeft woensdag in Schoten zijn derde zege behaald in de Scheldeprijs, na 2007 en 2008. De Brit was uiteraard bijzonder blij met zijn overwinning. Denis Galimzyanov werd gehinderd.

Cavendish viel deze keer niet van het podium, zoals in 2006. (foto belga)
"Het is hier dat voor mij alles begonnen is", stelde Cavendish. "Na mijn eerste zege in de Scheldeprijs leerde men mij in wielerminnend Vlaanderen en zeg maar de rest van de wereld pas kennen. Ik heb dan ook een zeer speciale band met deze koers. Ik won hem in 2008 voor de tweede keer en zo had wel iedereen door dat die eerste overwinning geen toevalstreffer was. En nu sta ik hier voor de derde keer".

"Ik was niet goed in de aanloop naar deze koers. In Gent-Wevelgem lukte het niet. In de Ronde van Vlaanderen was ik ook al niet top. Nu win ik hier opnieuw. Mederecordhouder met Peet Oellibrandt? Fijn dat te horen, al ken ik die man wel niet. Het was Leigh Howard die me perfect lanceerde in de sprint. Ik zag Hutarovich komen en sprong naar zijn wiel om hem dan snel achter mij te laten. Ik ben terug in Vlaanderen."

'MEER ZAT ER VANDAAG NIET IN'

De Rus Denis Galimzyanov (Katusha) werd tweede. Toen het achterwiel van Wouter Weylandt in volle sprint plots wegsprong, moest Galimzyanov alle zeilen bijzetten om toch maar overeind te blijven. "Het is jammer, maar meer zat er vandaag echt niet in", verduidelijkte Galimzyanov. "Ik werd volledig gehinderd door die valpartij. Ik moest zelfs fiks afremmen. Toen ik weer voluit kon aanzetten was Mark Cavendish al op kruissnelheid en dan weet je wel genoeg", vond hij.

'IN VERLOREN POSITIE'

De Wit-Rus Yauheni Hutarovich (FDJ) werd derde en toonde zich daar achteraf toch tevreden mee. "Ik zat in een verloren positie toen men zich opmaakte voor de sprint", sakkerde Hutarovich. "Ik moet rond plaats 30 gezeten hebben en moest dan opschuiven om nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Gaandeweg lukte me dat wel. Op 250 meter van de eindmeet gaf ik alles, maar ik had dan echt al te veel krachten verspeeld om nog te kunnen winnen. Ik ben dan ook blij dat ik een podiumplaats in de wacht sleep, want ik moest echt van te ver terugkomen."

IN 2012 AANKOMST IN ANTWERPEN?

De kans is groot dat de honderdste editie van de Scheldeprijs, in 2012, beslecht wordt in Antwerpen. Dit zou enkel voor het eeuwfeest het geval zijn. Als aankomstplaats zouden de Leien, de Kaaien of Linkeroever kunnen fungeren. "Er waren inderdaad al gesprekken met het Antwerpse stadsbestuur, maar concreet is de zaak zeker nog niet", stelde Piet De Smet, de voorzitter van het organisatiecomité. "Een definitieve beslissing is dus zeker nog niet aan de orde. Daarvoor gaan we nog verder alles onderzoeken, maar ik kan niet ontkennen dat de mogelijkheid bestaat dat de aankomstlijn van de Scheldeprijs volgend jaar in Antwerpen ligt en voor een keer niet in de Churchilllaan in Schoten."
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer