Sport.be

Wielrennen

Duitsers slaan toe in het Baskenland

09.04.2011 | Gert-Jan Weyters

De Duitser Andreas Klöden heeft de 51ste editie van de Ronde van het Baskenland gewonnen. De bijna 36-jarige Duitser moest de overwinning in de afsluitende tijdrit wel aan zijn landgenoot Tony Martin laten.

Klöden deed het wel stukken beter dan zijn rivalen voor de eindzege. Het dichtst in zijn buurt kwam Chris Horner (RadioShack) op 50 seconden. Leider Joaquin Rodriguez (Katusha) verloor meer dan twee minuten op Klöden en moest op de slotdag zijn leiderstrui alsnog afstaan. Onze landgenoot Maxime Monfort eindigde in de tijdrit op een fraaie zesde plaats op 48 seconden van dagwinnaar Martin.

Na een week waarin hij altijd op grote achterstand eindigde, mocht Martin dus toch nog met een opsteker afsluiten. Voor Klöden was het bijna drie jaar geleden dat hij nog een rittenkoers gewonnen had. In 2008 was hij de beste in de Ronde van Romandië. Andere rittenkoersen op zijn palmares zijn Tirreno-Adriatico (2007), de Regio Tour (2006), Parijs-Nice (2000) en de Ronde van het Baskenland (2000). Dit jaar was hij al tweede in Parijs-Nice met een achterstand van 36 seconden op Tony Martin. Op de erelijst van de Ronde van het Baskenland volgt hij zijn ploegmaat Chris Horner op.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer