Sport.be

Wielrennen

Petacchi wint, ongelukkige Cav leidt

08.05.2011 | Steven Kins

In de langste rit van deze Giro zorgde Sebastian Lang voor de vlucht van de dag, maar hij kon de verwachte massaspurt niet ontlopen. Alessandro Petacchi won die, maar Mark Cavendish protesteerde.

Cavendish is boos op Petacchi. (foto belga)

De tweede en langste etappe van deze Giro tussen Alba en Parma was 244 kilometer lang en de held van de dag was ook Lang. Toch kregen we een massaspurt en die verliep niet zonder slag of stoot. Alessandro Petacchi ging met de bloemen lopen en een verongelijkte Mark Cavendish moest zich troosten met de roze trui. Erg gelukkig was hij wel niet op het podium...

LANG DE HELE DAG LANG

Eén man in de vuurlinie. Dat kregen we bijna de hele etappe te zien. Sebastian Lang van Omega Pharma - Lotto plezierde zijn sponsors 217 kilometer lang. Een kilometer na het startsein begon hij aan zijn eenzame onderneming. De Duitser hoopte nog enkele collega's mee te krijgen, maar toen hij vertraagde, begon het peloton nog trager te rijden. Hij besliste dan maar op zijn eentje voort te doen en haalde een maximale voorsprong van 19'18".

Het maximum haalbare voor Lang was de bergtrui en het peloton gunde hem die beloning. Na de beklimming van de Tabbiano Castello, eentje van vierde categorie, liet hij zich dan inlopen. Dat was het sein voor een nieuwe aanval. Jan Bakelants (Omega Pharma - Lotto), Michael Golas (Vacansoleil), Giordani (Farnese Vini), Pineau (Quick Step), Rovny (RadioShack), Marzoli (Acqua & Sapone), Vorganov (Katusha) en Righi (Lampre) kregen echter geen vrijgeleide van HTC-Highroad en Garmin-Cervélo.

CAV PROTESTEERT

Vorganov kwam dan nog ten val en even later werd het groepje gegrepen. Niemand kon nog de massaspurt ontlopen in de straten van Parma. Mark Renshaw bracht Mark Cavendish in stelling, maar de sluwe Alessandro Petacchi speelde op de verrassing. Hij ging vroeger aan en The Manx Express raakte er niet meer over. Cav was het niet eens met de manier van spurten van Petacchi, maar erg veel was er niet mis. Tyler Farrar werd pas zevende, Robbie McEwen achtste en Wouter Weylandt was de eerste Belg op de negende plaats.

Maandag staat de derde rit op het programma, tussen Reggio Emilia en Rapallo (173 km).
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer