Sport.be

Wielrennen

Gatto zet spurters een hak

14.05.2011 | Gert-Jan Weyters/Tom Van Aken

Oscar Gatto heeft verrassend de achtste etappe in de Ronde van Italië gewonnen. Na een saaie rit sprong hij op het juiste ogenblik weg. Contador ging in de achtervolging en pakt belangrijke seconden.

Gatto hield Contador achter zich. (foto belga)

Het was wachten tot de laatste twee kilometer voor wat opschudding in de achtste rit van deze Ronde van Italië. Tot dan waren het Leonardo Giordani en Mirko Selvaggi die urenlang op kop reden. Het duo kreeg meer dan tien minuten voorsprong, maar het peloton hield onder impuls van Quick Step en HTC - Highroad alles onder controle. Met nog tien kilometer te gaan was het avontuur over voor Giordani en Selvaggi.

Het peloton stormde met een rotvaart af naar de finish. In de laatste kilometers zat echter nog een knik. Ondermeer Jan Bakelants en Yaroslav Popovych waagden hun kans, maar niemand kon echt wegrijden. Net na de knik viel het even stil en besloot Oscar Gatto om een gooi te doen naar de bloemen.

De renner van Farnese pakte onmiddellijk enkele seconden en viel niet stil. Niemand minder dan Alberto Contador zette een tegenreactie op met de bedoeling om enkele seconden te winnen in het klassement. De Spanjaard kwam zelfs nog zeer dicht bij Gatto, maar moest tevreden zijn met de tweede plaats en de bonificaties. Alessandro Petacchi won de pelotonsspurt.

Gatto: 'Deze rit winnen voor Contador geeft iets extra aan de overwinning.'
"Tijdens mijn laatste jaar als amateur was ik de renner die het vaakst won. Maar bij mijn overstap naar Gerolsteiner kon ik niet goed inschatten wat het betekent prof te zijn, hoe hard je moet trainen en welk engagement het vraagt", aldus dagwinnaar Gatto. "Ik verloor mijn vertrouwen en pas bij Luca Scinto heb ik dat teruggevonden. Deze rit winnen voor Contador geeft iets extra aan de overwinning. Toen ik omkeek en een trui van Saxo Bank zag, kon ik niet zien wie het was. Pas toen ik een tweede keer omkeek en hij dichterbij kwam, zag ik dat hij het was. Ik kon mijn ogen niet geloven!"
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer