Sport.be

Wielrennen

Veldrijder Gadret pakt een etappe in de Giro

18.05.2011 | Gert-Jan Weyters

John Gadret heeft de elfde etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De Fransman, ook actief als veldrijder, ging in de laatste kilometer op zoek naar Moreno en bleef het peloton nipt voor.

John Gadret draagt zijn zege op aan Wouter Weylandt. (foto belga)

Voor aanvang van de etappe hielden de renners een minuut stilte ter nagedachtenis van Gentenaar Wouter Weylandt, die vandaag begraven werd. Na dit emotionele moment was het echter weer business as usual voor het peloton. Er moesten 'amper' 144 kilometer gereden worden door het prachtige landschap van De Marken. Toch is een tocht door deze streek geen cadeau. Er viel amper een vlakke kilometer te bespeuren tijdens deze etappe.

Het duurde een hele tijd vooraleer een groepje kon/mocht wegspringen van het peloton. Pogingen van ondermeer Bart De Clercq, Alessandro Petacchi en Vasili Kiryienka werden ongedaan gemaakt door de troepen van roze trui Alberto Contador. Uiteindelijk konden elf renners ontsnappen: Le Mevel, Kruiswijk, Moreno, Marzano, Konovalovas, Agnoli, Betancourt, Taborre, Stortoni, Nordhaug en Machado.

Met nog 25 kilometer te gaan liet Moreno zijn kompanen achter zich, enkel Konovalovas kon de aansluiting nog maken. Het Spaans/Litouwse duo begon aan een indrukwekkende koppeltijdrit, maar de rit bleek net iets te lang te zijn. Met nog enkele honderden meters te gaan sprong John Gadret uit het peloton en raapte hij Konavalovas en Moreno op. De Fransman hield in de laatste meters Joaquin Rodriguez en Giovanni Visconti af en boekte zo zijn mooiste overwinning uit zijn carrière.

"Ik heb de hele dag aan de begrafenis van Wouter gedacht", stelde Gadret na de aankomst. "Zelfs al ben ik geen Belg, toch wilde ik heel graag voor hem winnen", klonk het bij de Fransman, die bij het overschrijden van de aankomstlijn met zijn vingers naar de hemel wees. "Het wielrennen is één grote familie. Sinds het overlijden van Wouter blijf ik aan die verschrikkelijke valpartij denken. Ik wilde iets doen om hem te eren. Nu ben ik tevreden", zei de Franse ex-kampioen in het veldrijden. 
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer