Sport.be

Wielrennen

Westra eerste leider in Bank van De Post Ronde van België

25.05.2011 | Gert-Jan Weyters

Lieuwe Westra heeft de proloog van de Bank van De Post Ronde van België op zijn naam geschreven. Hij hield Philippe Gilbert en Dominique Cornu af. De Nederlander mag de eerste leiderstrui aantrekken.

Westra hield Gilbert net af. (foto belga)

John Murphy zette de eerste echte richttijd neer. De renner van BMC stond lange tijd aan de leiding, maar de echte toptijden vielen pas in het tweede deel van de proloog te noteren. Vijftien renners doken nog onder de tijd van de Amerikaan. Ondermeer veldrijder Niels Albert liet zich in positieve zin opmerken. Albert werd uiteindelijk elfde en kan mikken op een goed eindklassement.

Sebastian Langeveld deed als eerste een gooi naar de zege in de proloog. Hij verbeterde als eerste de tijd van de verrassende Jens Debusschere. Lang kon de renner van Rabobank niet genieten van zijn eerste plaats. Lieuwe Westra maakte zijn favorietenrol waar en ging nog eens vier seconden onder de tijd van zijn landgenoot. Eerst beet Dominque Cornu zijn tanden stuk op de toptijd van Westra, iets later kwam Philippe Gilbert minder dan een seconde te kort. Westra is meteen de eerste leider in deze vijfdaagse rittenkoers, maar is nog lang niet zeker van de eindwinst. Gilbert sprak net na de finish straffe taal: "ik ga zaterdag de rit in Eupen winnen en wil de Ronde van België winnen."

Spurters Tom Boonen en André Greipel kunnen morgen in de rit naar Knokke al een gooi doen naar de Lotto-leiderstrui. Beide renners eindigden knap in de top-tien.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer