Sport.be

Wielrennen

Dubbelslag voor Greipel in Knokke-Heist

26.05.2011 | Gert-Jan Weyters

André Greipel heeft de eerste etappe van de Bank van De Post Ronde van België gewonnen. Hij was in Knokke-Heist sneller dan Kenny Van Hummel. Greipel neemt ook de leiderstrui over van Lieuwe Westra.

Greipel was duidelijk de snelste in de spurt.  (foto luc claessen)

De stralende zon van tijdens de proloog maakte ruimte voor dreigende stapelwolken tijdens de eerste rit in lijn van de Bank van De Post Ronde van België. Tijdens het eerste koersuur vielen er heel wat aanvallen te noteren. Niko Eeckhout was de eerste aanvaller van dag, maar zag al snel in dat alleen ontsnappen onmogelijk was. Na lang proberen raakten vijf renners dan toch weg: Kurt Hovelynck, Steven Van Vooren, Kenny Terweduwe, Tom Meeusen en Frederic Amorison.

Het vijftal kreeg al snel meer dan 6 minuten voorsprong, maar die voorsprong verdween al even snel. De wind speelde in deze etappe een grote rol. De vluchters pikten nog net de eerste passage aan de finish mee en werden toen gegrepen door een klein peloton. Ondermeer Tom Boonen, Philippe Gilbert en Bjorn Leukemans maakten deel uit van de kopgroep. Boonen kreeg af te rekenen met pech en viel weg. Leider Lieuwe Westra liet zich samen met Stijn Devolder verrassen. Beide renners moeten een kruis maken over eventuele klassementsambities.

Ondanks inspanningen van Gilbert kon een tweede groepje met ondermeer Boonen toch nog de aansluiting maken. Een ijzersterke Greg Van Avermaet probeerde nog enkele keren om afstand te nemen van het peloton, maar hij kreeg nooit voldoende voorsprong. We kregen ondanks de waaiers dan toch een traditionele spurt op "De Wandelaar". De winnaar van vorig jaar, Kenny Van Hummel, zette als eerste aan. André Greipel kwam gepast uit zijn wiel en stond de leiding niet meer af. Van Hummel werd tweede, Maxime Vantomme hield Tom Boonen af voor de derde plaats.


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer