Sport.be

Wielrennen

Capecchi klopt Seeldraeyers in spurt

26.05.2011 | Steven Kins

Kevin Seeldraeyers koos de goede vlucht in de 18de rit van de Giro. Op de enige beklimming ging hij mee met de twee besten, maar in de spurt moest hij zijn meerdere erkennen in Eros Capecchi en Marco Pinotti.

Capecchi ging vlot voorbij zijn twee kompanen. (foto belga)

Veel ontsnappingspogingen, maar in deze relatief korte etappe door het middengebergte van Morbegno naar San Pellegrino Terme (151 km) stokte het tempo nooit. Op een kleine zestig kilometer van de meet raakte eindelijk een groep van een man of twintig weg uit het peloton. Jan Bakelants (Omega Pharma - Lotto) zat daar weeral bij, maar ook Carlos Sastre, Bram Tankink, Oscar Gatto en andere mooie namen. Daaruit sprong een zestal weg.

Jérôme Pineau zette die aanval op en kreeg het gezelschap van zijn ploegmaat bij Quick Step, Kevin Seeldraeyers, Marco Pinotti (HTC-HighRoad), Gianluca Brambilla (Colnago), Eros Capecchi (Liquigas) en Russell Downing (Sky).

Op de enige klim, de Passo di Ganda (2de cat.) moesten Downing, Pineau en Brambilla eraf. Seeldraeyers kon goed volgen in het wiel van Capecchi en Pinotti. De tifosi waren talrijk aanwezig op de flanken en eentje kon zich niet inhouden. Hij probeerde een slag uit te delen aan roze trui Alberto Contador. Gelukkig reed die in het midden van de weg.

Op vijf kilometer van de meet nam de nervositeit bij de drie koplopers toe. Er kwamen wat versnellingen, maar een spurt was niet te vermijden. Daarin nam Capecchi makkelijk de maat van Pinotti en Seeldraeyers. Zes minuten later kwam het peloton met de roze trui binnen. Alberto Contador blijft uiteraard leider. Vrijdag staat de negentiende rit (209 km) op het programma met start in Bergamo en opnieuw een aankomst bergop in Macugnana (1360m) nadat eerder de Montarosa (1341m) beklommen is.

Winnaar Capecchi was dolgelukkig met zijn zege en lag languit op het asfalt te vieren: "Het was al drie jaar geleden dat ik nog kon winnen, dus dit doet deugd. Deze Giro was niet simpel voor mij, want ik moet vooral rijden voor Nibali. Ik voelde me ook niet zo lekker. Sinds de klimtijdrit heb ik betere benen en die kon ik vandaag benutten."

Kevin Seeldraeyers: 'Jammer genoeg was de finale niet op mijn maat geschreven'
"Het tempo lag ongelooflijk hoog in de eerste uren van de race," verklaarde Seeldraeyers. "55 km voor de finish zaten Pineau, Cataldo en ik dan in de beslissende vlucht. Op de Passo di Ganda werd de groep uitgedund. Jammer genoeg was de finale niet op mijn maat geschreven. Ik probeerde de sprint te ontlopen, maar die discipline is duidelijk niet aan mij besteed. Ik had misschien vroeger moeten aangaan. Ik ben toch tevreden, want na een moeilijke start in deze Giro heb ik toch de benen gevonden en de motivatie om in ontsnappingen mee te gaan."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer