Sport.be

Wielrennen

Greipel zet de puntjes op de i

29.05.2011 | Gert-Jan Weyters

André Greipel heeft de dominantie van Omega Pharma - Lotto in de Bank van De Post Ronde van Belgïe onderstreept. Hij won de slotrit in Putte, de eindzege is voor Philippe Gilbert.

Gilbert is meer dan tevreden met zijn eindzege. (foto belga)De vijfde en laatste etappe van deze Bank van De Post Ronde van België begon met een rotvaart. Het peloton had er duidelijk zin in. Vrijwel meteen brak de groep in drie grote stukken. Het regende ook aanvallen in het aanvangsuur. Een groep van elf renners met onder meer André Greipel, Jurgen Van Goolen en Marcus Burghardt kreeg geen toestemming van het peloton om weg te rijden. Na 43 kilometer mochten Kurt Hovelijnck, Dries Hollanders en opnieuw Burghardt het dan toch proberen. Het peloton liet begaan en een tweede groep met Stijn Devolder kon opnieuw aansluiting maken met het eerste peloton.

Filippo Pozzato kwam zwaar ten val en liep breuken op. In het ziekenhuis van Bonheiden werd bij de Italiaan een breuk van het linkersleutelbeen vastgesteld. Bovendien bleek ook zijn linkerpols gebroken te zijn.

De drie vluchters waren vertrokken voor een lange vlucht. Toch werd al snel duidelijk dat het tot een spurt zou komen in de straten van Putte. Hovelijnck, Hollanders en Burghardt kregen nooit meer dan 4 minuten voorgift. De spurtersploegen hielden alles onder controle, op 22 kilometer van het einde werden de drie gegrepen. Onder impuls van Landbouwkrediet, Quick Step en Omega Pharma-Lotto ging het peloton in groep richting finishlijn. In de laatste rechte lijn stond er geen maat op André Greipel die won voor Kenny Van Hummel en Aidis Kruopis. Van Hummel verloor wel de tweede plaats wegens het gebruik van zijn elleboog. De leiderstrui van Philippe Gilbert kwam geen seconde in gevaar.


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer