Sport.be

Wielrennen

Degenkolb pakt tweede overwinning

09.06.2011 | Gert-Jan Weyters

John Degenkolb heeft een tweede overwinning geboekt in de Dauphiné. De Duitser nam de maat van Edvald Boasson Hagen en Juan José Haedo. Bradley Wiggins blijft leider.

Degenkolb won van Boasson Hagen. (foto belga)
De Dauphiné is voor veel renners de ultieme voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. Net zoals in de Tour kent ook de Dauphiné typische spurtersetappes. Vandaag was er zo één! Jérémy Roy en Adriano Maroli bundelden de krachten en gingen samen al vroeg op pad. Het peloton onder leiding van Team Sky liet begaan en nam een 'rustdag'. Op 80 kilometer van de finish in Mâcon had het duo meer dan 5 minuten voorsprong.

Net als in de Tour geef je een mogelijke dagzege niet zomaar weg. Sky maakte plots wel tempo en de voorsprong van Roy en Maroli werd beetje bij beetje ongedaan gemaakt. Toen ook Garmin en HTC renners in de frontlinie stuurden wisten Roy en Maroli dat de dagzege niet voor hun ging zijn.

Edvald Boasson Hagen zette de spurt al van ver aan en leek op weg naar de overwinning. John Degenkolb deelde de spurt echter perfect in en ging over de Noor. Juan Haedo maakte het podium compleet. Kenny Dehaes werd eerste Belg op de tiende plaats. De leiderstrui van de Brit Bradley Wiggins kwam niet in het gedrang. Jurgen Van den Broeck verloor zijn bergtrui aan Leonardo Duque. Vrijdag leidt de vijfde etappe de renners over 210 km van Villars-les-Dombes naar Les Gets.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer