Sport.be

Wielrennen

Sutton troeft favorieten af

21.08.2011 | foto belga

De Australiër Christopher Sutton heeft zondag de tweede etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Op de lastige aankomst ging hij Vicente Reynes en alle favorieten vooraf. Daniele Bennati wordt leider.

Reynes klopt ontgoocheld op het stuur terwijl Sutton viert. (foto belga)
Na een rit over 174 km tussen La Nucia en Playas de Orihuela was Sutton in een spurt bergop sneller dan de Spanjaard Vicente Reynes (Omega Pharma-Lotto) en de Duitser Marcel Kittel (Skil-Shimano). Matthew Harley Goss moest opgeven halverwege de rit.

Door de harde wind lag het gemiddelde niet hoog, maar dat schrok de vier vluchters van de dag niet af. Paul Martens, Adam Hansen, Steve Houanard en Jesus Rosendo Prado haalden maximaal zes minuten voorsprong op het peloton, maar na de tweede tussenspurt smolt die als sneeuw voor de Spaanse zon. Martens hield er de bergtrui aan over. Hansen kreeg toen van zijn ploegleider bij Omega Pharma-Lotto het signaal om er nog eens vol voor te gaan en hij reed nog enkele kilometers alleen op kop, tot hij 15km voor de meet werd gegrepen door het peloton.

HTC-Highroad zette zich op kop en trok het peloton op een lijn. Niemand raakte nog weg en toen leek de zege op de lastige aankomst weggelegd voor Peter Sagan, specialist in dat werk. Fabian Cancellara zette snel aan aan de voet van het klimmetje in de slotkilometer. Toen die wegviel, ging Tom Boonen vol door, maar ook zijn vaatje was al snel leeg. Vicente Reynes achtte zijn moment gekomen en enkel Christopher Sutton kon volgen. Die ging nog over de Spanjaard en won zo de eerste rit in lijn in deze Vuelta. De jonge Duitser Kittel werd nog derde.

Christopher Sutton: 'We hebben niet de perfecte trein om een sprint in te leiden, maar de ploegmaats hebben het perfect gedaan'
De Italiaan Daniele Bennati (Leopard Trek) maakte geen aanspraak op de zege, maar door de bonusseconden neemt hij wel de leiderstrui over van zijn Deense ploegmaat Jakob Fuglsang. Maandag staat de derde Vuelta-etappe op het menu, tussen Petrer en Totana (163 km).

Voor Sutton was het pas de tweede overwinning van het seizoen na Kuurne-Brussel-Kuurne in het begin van het seizoen. Sutton kon breed glimlachen na de finish: "Het is een droom die uitkomt om een etappe in een grote ronde te winnen. We hebben niet de perfecte trein om een sprint in te leiden, maar de ploegmaats hebben het perfect gedaan. Ik wist dat het een lastige finish was. Toen iemand van Lotto (Vicente Reynes, red.) aanzette, ging ik mee en ik zag dat niemand mee was. Toen wist ik dat ik zou winnen."

Herbeleef, rituitslag en klassementen


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer